Zorg goed voor elkaar

We bevinden ons een gekke, onbekende en zelfs angstige situatie. Om de Coronacrisis te lijf te gaan, moet iedereen zoveel mogelijk thuis blijven en sociaal contact beperken. We helpen elkaar het best door letterlijk afstand te nemen. Toch zijn er ook nog andere manieren om voor elkaar te zorgen.

Dit kun je zelf doen

Tussen alle cijfers, grafieken en scenario’s door is het volgende nieuws misschien nog wel het belangrijkst: we kunnen er zélf wat aan doen. Beperken van je sociale contacten helpt. Heb je koorts, ben je hoesterig? Spierpijn of hoofdpijn? Blijf dan thuis, besmet geen anderen.

Sociale isolatie is het enige middel dat we op dit moment hebben om de ziekte te beteugelen. Dus hoe gek en hoe tegennatuurlijk ook: laten we luisteren naar de experts en elkaar helpen door onszelf van elkaar te isoleren, zodat de ziekte zich niet via ons verder verspreidt.

wees lief voor elkaar

Dat we elkaar fysiek even niet kunnen treffen of aanraken, wil niet zeggen dat we niet voor elkaar kunnen zorgen. Iedereen wordt op dit moment door de coronacrisis geraakt. Mensen zijn misschien niet ziek, maar wel onzeker of bang. Ze zitten er even doorheen, kunnen eigenlijk wel een knuffel gebruiken en worden vrolijk van een grappig filmpje of goede grap. Bel of app elkaar, zet af en toe die video aan en help elkaar.

Naast gezond eten en voldoende slapen, zijn lachen en een goed humeur een oprechte boost voor je weerstand. Je beteugelt er geen pandemie als corona mee, maar het maakt het in elk geval dragelijk.

Vergeet vooral niet alle kanjers in de zorg, de bikkels in het onderwijs en alle anderen met vitale beroepen. Maar denk ook aan alle kwetsbare deelnemers van onze samenleving, zoals ouderen, mensen met een ziekte of een beperking, asielzoekers en vluchtelingen.

Wat doet Critical Mass?

Wij zeggen al onze afspraken, trainingen en workshops af en blijven zoveel mogelijk binnen. Wel zijn we gewoon telefonisch en per mail bereikbaar. Ook als je vragen hebt of dingen kwijt wilt.

Let goed op jezelf, en op elkaar.