Project leider gezocht!

Ben jij iemand die kansen signaleert, deze benut en anderen motiveert om hieraan mee te werken en wil je je inzetten voor een maatschappelijk doel? Lees dan snel verder want bij Critical Mass zoeken we nog een:

PROJECTLEIDER (X/V/M)

Wat doet Critical Mass?

Critical Mass ontwikkelt interactieve tentoonstellingen, multimediale installaties, films en games die ogen openen en mensen laten reflecteren op hun eigen houding en gedrag. Zo krijgen we gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving. Dit doen we op zoveel mogelijk plekken in de samenleving: binnen het onderwijs, in musea, voor gemeenten en in de zakelijke markt.

als projectleider..

 • Ontwikkel je, vanuit onze missie, innovatieve, interactieve en multimediale concepten, werkvormen en
  projecten die maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen in de actualiteit bespreekbaar maken;
 • Bewaak, evalueer en verbeter je, samen met de andere projectleiders, de kwaliteit van ons werk (eigen
  projecten, trainingen, werk in opdracht), ons team en de organisatie;
 • Signaleer en benut je kansen voor het agenderen van zowel bestaande als nieuwe thema’s en het
  aangaan van nieuwe samenwerkingen met verrassende partners en opdrachtgevers;
 • Ben je een teamspeler die zowel zelfstandig werkt als leidinggeeft aan een klein team van
  projectmedewerkers, stagiaires en een flexibele schil aan zzp’ers, die je ondersteunt in hun ontwikkeling.
 • Je begeleidt de training en coaching van onze trainers, trainingsacteurs en gespreksleiders en werkt
  nauw samen met de andere projectleiders en de directie;
 • Maak en beheer je jouw eigen projectplanningen, -begrotingen en budgetten, en leg je verantwoording
  af aan de directie over de behaalde resultaten.

jouw profiel:

Wij zoeken iemand die zich identificeert met onze missie om te werken aan een inclusieve samenleving en concrete maatschappelijke impact nastreeft in diverse contexten met uiteenlopende partners. We zoeken iemand die kansen signaleert, deze benut en anderen motiveert om hieraan mee te werken.

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt 3+ jaar werkervaring met het leiden van projecten;
 • Je bent creatief, innovatief en hebt 3+ jaar ervaring in het ontwikkelen van educatieve, interactieve en multimediale concepten, werkvormen en projecten;
 • Je bent maatschappelijk gedreven, ervaren in het bespreekbaar maken van schurende, maatschappelijke thema’s en bent gewend om je te bewegen in een maatschappelijk en zakelijk speelveld;
 • Je bent goed in netwerken en legt makkelijk verbinding met uiteenlopende partners en opdrachtgevers;
 • Je hebt (werk)processen snel in de vingers, bent bekend met het opstellen en monitoren van planningen, begrotingen en budgetten en hebt ervaring met het sturen op basis van (cijfermatige) inzichten;

Wij bieden:

 • Een contract van 0,8 fte (op basis van een 36-urige werkweek) voor een periode van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging en een proefperiode van een maand.
 • Salaris conform de richtlijnen van de CAO Kunsteducatie in schaal 10, op basis van ervaring.
 • Een persoonlijk loopbaanbudget, om je binnen je functie verder te ontwikkelen.
 • Een baan met concrete maatschappelijke impact en veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een kantoor midden in het hartje van Utrecht en betrokken, gedreven collega’s.
 • Een laptop, waarmee je op flexibele werkplekken kunt werken

de organisatie

Critical Mass bestaat uit een klein maar hecht team op kantoor en een grote, brede schil aan trainers, trainingsacteurs, gespreksleiders, grafisch ontwerpers, tentoonstellingsbouwers, (web)ontwikkelaars, filmmakers, regisseurs en tekstschrijvers. Met onze innovatieve, ervaringsgerichte vormen maken we schurende maatschappelijke thema’s bespreekbaar met uiteenlopende doelgroepen: van scholieren (po, vo, mbo) tot professionals die met jongeren werken en van ambtenaren tot bezoekers van tentoonstellingen en musea. We dagen deelnemers uit om hun eigen houding en gedrag kritisch onder de loep te nemen en activeren ze om zelf bij te dragen aan een inclusieve samenleving die voor iedereen werkt.

Wij willen met ons team een afspiegeling van de samenleving zijn, waarbinnen verschillende perspectieven en achtergronden vertegenwoordigd zijn. Vanwege de belangrijke thema’s en de complexe vraagstukken waar wij op werken met uiteenlopende doelgroepen, zoeken we (maatschappij)kritisch talent dat verschillende perspectieven met zich meebrengt. Het is voor de kwaliteit en impact van ons werk belangrijk om te weten wat er speelt in de samenleving, zodat wij hier vanuit verschillende invalshoeken naar kunnen kijken en dit op de juiste manier vertalen naar interactieve trainingen, workshops, werkvormen, projecten, concrete oplossingen en advies.

de procedure

In verband met ons streven naar een objectieve selectieprocedure verzoeken we je om jouw sollicitatiebrief of andere passende vorm alleen uit het antwoord op onderstaande vragen te laten bestaan:

 1. Waarom wil je werken aan het bespreekbaar maken van ‘moeilijke’ onderwerpen en het stimuleren van een inclusieve samenleving?
 2. Waarom gaan opdrachtgevers en collega’s blij worden van jouw aanpak (projectleiding)
 3. Wat maakt dat dit voor jou nu de juiste carrière stap is?
 4. Op welke onderwerpen en thema’s binnen ons werkterrein zou jij projecten kunnen ontwikkelen op basis van je ervaring en kennis? Waar ligt jouw expertise?
 5. Beschrijf een project dat je ontwikkeld hebt waar je trots op bent, neem ons mee in jouw rol binnen het project en wat jij hebt toegevoegd? Ook zijn we benieuwd naar jouw multimediale kwaliteiten.

Wij zijn per augustus/september 2021 op zoek en ontvangen daarom jouw cv en motivatie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk maandag 5 juli. Je kunt jouw cv en brief – of andere passende vorm – sturen naar karen@criticalmass.nl Voor vragen over de vacature en over de organisatie kun je mailen met Karen Retera (directeur) via karen@criticalmass.nl of bellen via 030-2714956.