Werkwijze

Wij werken altijd vanuit de inhoud. Door middel van creatieve brainstorms en experimenteren in de praktijk vinden we daar de juiste vorm bij. Variërend van multimediale installaties tot reizende tentoonstellingen, en van verdiepende lespakketten tot interactieve films.

Kennismaken

Wil je graag samen met ons iets ontwikkelen? Dan komen wij graag eerst langs om kennis te maken en mee te denken. Wat is precies de vraag, en wat is de vraag achter de vraag? Welke doelen wil je bereiken en welke randvoorwaarden zijn er? Deze nemen we mee terug naar kantoor, waar wij er met ons eigen team verder over doorpraten.

BRAINSTORMEN

Zodra de kaders duidelijk zijn, start de eerste creatieve fase. We organiseren creatieve brainstorms en vrije associaties, waarbij we vaak experts en ervaringsdeskundigen van buitenaf bij uitnodigen. We experimenteren met verschillende vormen om vervolgens tot één of meerdere concepten te komen.

conceptontwikkeling

Na presentatie van het eerste concept gaan we graag opnieuw in gesprek. Voldoet het aan de wensen en doelen? Welke aanpassingen of aanscherpingen zijn nodig? In overleg kunnen we één of meerdere feedbackrondes inbouwen. We starten pas met de realisatie als iedereen tevreden is.

REALISATIE

Wij hebben sinds 2005 een uitgebreid netwerk van creatieve mensen en bedrijven opgebouwd, bestaande uit o.a. grafisch vormgevers, tekstschrijvers, websitebouwers, game-ontwikkelaars, regisseurs, filmmakers en tentoonstellingsbouwers. Voor iedere opdracht zorgen we met deze partners voor de juiste stijl en technische know-how. Dat betekent dat wij, als Critical Mass, de inhoud altijd voorop kunnen stellen.

TESTEN EN PILOTS

Wij testen altijd eerst zelf. Van techniek tot inhoud en van vormgeving tot teksten. Pas daarna leveren we onze werkvormen op, voor laatste feedback en akkoord. Vaak is het slim om daarnaast pilots te organiseren. In overleg met de opdrachtgever kan worden gekozen voor bijvoorbeeld één centrale bijeenkomst met verschillende afnemers of een uitgebreid pilottraject met de doelgroep.

AFRONDING

Ook na afronding blijven we graag betrokken. Zo trainen we vaak museumdocenten en vrijwilligers in het toepassen van onze werkvormen en het aangaan van open en nieuwsgierige gesprekken met de doelgroep. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en tips, en denken uiteraard graag mee over aanscherping, uitbreiding en/of doorontwikkeling.

Benieuwd naar onze kernwaarden? Klik hier.