Vacature: Projectleider onderwijs

We zijn per maart 2023 op zoek naar een: Projectleider onderwijs (X,M,V)

 0,8 fte (op basis van een 36-urige werkweek)

Wat doet Critical Mass?

Critical Mass ontwikkelt interactieve tentoonstellingen, multimediale installaties, films en games die ogen openen en mensen laten reflecteren op hun eigen houding en gedrag. Zo krijgen we gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving. Binnen onze onderwijsprojecten zetten we ons in voor een optimaal leerklimaat door het vergroten van sociale veiligheid en het verstevigen van (burgerschaps)vaardigheden van zowel leerlingen/studenten als docenten.

als projectleider..

 • Ga je actief de samenwerking aan met het onderwijsveld (vo en mbo/hbo) om middels onze onderwijsprojecten (o.a. VRIEND&VIJAND in de klas en Code MBO) de sociale veiligheid te vergroten.
 • Coördineer je samen met de projectmedewerker Onderwijs de uitvoer, evaluatie en impactmeting van
  de verschillende projecten.
 • Bewaak, evalueer en verbeter je, samen met de andere projectleiders, de kwaliteit van onze projecten.
 • Signaleer en benut je kansen voor het agenderen van zowel bestaande als nieuwe thema’s en het aangaan van nieuwe samenwerkingen met partners en opdrachtgevers.
 • Ben je een teamspeler die zowel zelfstandig werkt als leidinggeeft aan een klein team van projectmedewerkers, stagiaires en een flexibele schil aan zzp’ers, die je ondersteunt in hun ontwikkeling.
 • Je begeleidt de training en coaching van onze trainers, trainingsacteurs en gespreksleiders en werkt nauw samen met de andere projectleiders en de directie.
 • Maak en beheer je jouw eigen projectplanningen, -begrotingen en targets, en leg je verantwoording af aan de directie over de behaalde resultaten.

jouw profiel

Wij zoeken iemand die zich identificeert met onze missie om te werken aan een inclusieve samenleving en concrete maatschappelijke impact nastreeft. We zoeken iemand die kansen signaleert, deze benut en anderen motiveert om hieraan mee te werken.

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt 3+ jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je bent maatschappelijk gedreven, hebt kennis van ervarend leren en affiniteit met het versterken van sociale veiligheid binnen het onderwijs.
 • Je hebt een breed netwerk binnen het onderwijs en legt makkelijk verbinding met verschillende stakeholders binnen het veld.
 • Je hebt ervaring in het trainen en coachen van professionals.
 • Je hebt (werk)processen snel in de vingers, bent bekend met het opstellen en monitoren van planningen, begrotingen en budgetten en hebt ervaring met het sturen op basis van (cijfermatige) inzichten.

wij bieden:

 • Een contract van 0,8 fte (op basis van een 36-urige werkweek) voor een periode van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging en een proefperiode van een maand.
 • Salaris conform het salarishuis CAO Kunsteducatie in schaal 10, op basis van ervaring.
 • Een persoonlijk loopbaanbudget, om je binnen je functie verder te ontwikkelen.
 • Een baan met concrete maatschappelijke impact en veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een kantoor in het hartje van Utrecht en betrokken, gedreven collega’s.
 • Een laptop, waarmee je op flexibele werkplekken kunt werken.

de organisatie

Critical Mass bestaat uit een klein maar hecht team op kantoor en een brede schil aan trainers, trainingsacteurs, gespreksleiders, grafisch ontwerpers, tentoonstellingsbouwers, (web)ontwikkelaars, filmmakers, regisseurs en tekstschrijvers. Met onze innovatieve, ervaringsgerichte vormen maken we schurende maatschappelijke thema’s bespreekbaar met uiteenlopende doelgroepen: van scholieren (vo, mbo) tot professionals die met jongeren werken en van ambtenaren tot bezoekers van tentoonstellingen en musea. We dagen deelnemers uit om hun eigen houding en gedrag kritisch onder de loep te nemen en activeren ze om zelf bij te dragen aan een inclusieve samenleving die voor iedereen werkt. Wij willen met ons team een afspiegeling van de samenleving zijn, waarbinnen verschillende perspectieven en
achtergronden vertegenwoordigd zijn. Vanwege de belangrijke thema’s en de complexe vraagstukken waar wij op werken met uiteenlopende doelgroepen, zoeken we (maatschappij)kritisch talent dat verschillende perspectieven met zich meebrengt. Het is voor de kwaliteit en impact van ons werk belangrijk om te weten wat
er speelt in de samenleving, zodat wij hier vanuit verschillende invalshoeken naar kunnen kijken en dit op de juiste manier vertalen naar interactieve trainingen, workshops, werkvormen, projecten, concrete oplossingen en advies.

de procedure

In verband met ons streven naar een objectieve selectieprocedure verzoeken we je om jouw sollicitatiebrief of andere passende vorm alleen uit het antwoord op onderstaande vragen te laten bestaan:

 1. Waarom wil jij werken aan het bespreekbaar maken van ‘moeilijke’ onderwerpen, het vergroten van sociale veiligheid en het stimuleren van een inclusieve samenleving?
 2. Waarom gaan opdrachtgevers en collega’s blij worden van jouw aanpak (projectleiding)? Wat is jouw leiderschapsstijl?
 3. Wat maakt dat dit voor jou nu de juiste carrière stap is?
 4. Wat is je ervaring binnen het onderwijsveld en visie op ervarend leren? Waar ligt jouw expertise?
 5. Beschrijf een project dat je ontwikkeld of uitgevoerd hebt waar je trots op bent, neem ons mee in jouw rol binnen het project en wat jij hebt toegevoegd? Ook zijn we benieuwd naar jouw multimediale kwaliteiten.

 

Wij zijn per maart 2023 op zoek en ontvangen daarom jouw cv en motivatie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk maandag 16 januari 2023 17:00 uur. Je kunt jouw cv en brief – of andere passende vorm – sturen naar karen@criticalmass.nl Voor vragen over de vacature en over de organisatie kun je mailen met Karen Retera (directeur) via karen@criticalmass.nl of bellen via 030-2714956 (kantoor is gesloten tussen 23 december en 9 januari)