Vacature marketing en communicatie

Ben jij iemand die zowel uitvoerend als strategisch aan de slag wil op het gebied van marketing en communicatie, iemand die kansen signaleert en deze benut en iemand die zich wil inzetten voor een maatschappelijk doel? Lees dan snel verder want bij Critical Mass zoeken we nog een:

marketingmedewerker (X/V/M)

0,6 fte (op basis van een 36-urige werkweek)

Als marketingmedewerker…

# Werk je de marketing- en communicatiestrategie verder uit en ontwikkel je nieuwe acties die aansluiten bij de beleving van (potentiele) klanten en bijdragen aan de doelstellingen van Critical Mass.

# Bedenk en ontwikkel je de (digitale) communicatie-uitingen van onze projecten voor verschillende doelgroepen.

# Onderhoud je onze websites en social media kanalen en bedenk je creatieve manieren om bereik, betrokkenheid en conversie te vergroten.

# Zet je waar nodig zelf social media advertenties in op de juiste doelgroepen via ons eigen account

# Verzamel je relevante gegevens en resultaten vanuit de projecten en zet deze om in aantrekkelijke (digitale) informatie voor verschillende media, doel- en klantgroepen.

# Signaleer je behoeften en trends in de markt en bij onze doelgroepen in het bijzonder, en vertaal je deze naar doelen en acties voor onze organisatie en onze projecten.

#  Schrijf je zowel B2B als B2C teksten voor o.a. de website, de nieuwsbrief en (social) media-uitingen

#  Analyseer en evalueer je continue de resultaten van de mediacampagnes en trek je conclusies op basis van de data, doe je aanbevelingen en voer je optimalisaties door om de conversie te verhogen.

 

Jouw profiel

Wij zoeken een collega die ervaren is in het opzetten en uitvoeren van een vernieuwende communicatie-strategie. Je vindt het leuk om je te verhouden tot verschillende doelgroepen en bent thuis in online, offline en andere reguliere communicatievormen. Je ziet het onder de aandacht brengen van onze doelstellingen en onze projecten als een leuke uitdaging, je hebt een vlotte, inclusieve pen en je hebt affiniteit met en kennis van de maatschappelijke thema’s waarop Critical Mass werkt.

#  Hbo werk – en denkniveau, bij voorkeur met afgeronde communicatieopleiding.

#  Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en digitale toepassingen op marketing- en communicatiegebied.

#  Je hebt een brede interesse in culturele, maatschappelijke en educatieve thema’s en processen.

#  Je kunt goed plannen, organiseren en omgaan met deadlines.

#  Je bent flexibel, proactief en werkt secuur.

#  Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.

#  Je identificeert je met onze missie om te werken aan een inclusieve samenleving

#  Je hebt zowel B2B als B2C ervaring

#  Je hebt ervaring met WordPress, Mailchimp en beeld- en videobewerkingsprogramma’s

#  Je hebt ervaring met SEO & SEA

 

Wij bieden:

#  Een contract van 0,6 fte (op basis van een 36-urige werkweek) voor een periode van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging en een proefperiode van een maand.

#  Salaris conform de richtlijnen van de CAO Kunsteducatie in schaal 8, op basis van ervaring.

#  Een persoonlijk loopbaanbudget, om je binnen je functie verder te ontwikkelen.

#  Een baan met concrete maatschappelijke impact en veel ruimte voor eigen initiatief.

#  Een kantoor midden in het hartje van Utrecht en betrokken, gedreven collega’s.

#  Een laptop, waarmee je op flexibele werkplekken kunt werken.

 

De organisatie

Critical Mass bestaat uit een klein maar hecht team op kantoor en een grote, brede schil aan trainers, trainingsacteurs, gespreksleiders, grafisch ontwerpers, tentoonstellingsbouwers, (web)ontwikkelaars, filmmakers, regisseurs en tekstschrijvers. Met onze innovatieve, ervaringsgerichte vormen maken we schurende maatschappelijke thema’s bespreekbaar met uiteenlopende doelgroepen: van scholieren (po, vo, mbo) tot professionals die met jongeren werken en van ambtenaren tot bezoekers van tentoonstellingen en musea. We dagen deelnemers uit om hun eigen houding en gedrag kritisch onder de loep te nemen en activeren ze om zelf bij te dragen aan een inclusieve samenleving die voor iedereen werkt.

Wij willen met ons team een afspiegeling van de samenleving zijn, waarbinnen verschillende perspectieven en achtergronden vertegenwoordigd zijn. Vanwege de belangrijke thema’s en de complexe vraagstukken waar wij op werken met uiteenlopende doelgroepen, zoeken we (maatschappij)kritisch talent dat verschillende perspectieven met zich meebrengt. Het is voor de kwaliteit en impact van ons werk belangrijk om te weten wat er speelt in de samenleving, zodat wij hier vanuit verschillende invalshoeken naar kunnen kijken en dit op de juiste manier vertalen naar interactieve trainingen, workshops, werkvormen, projecten, concrete oplossingen en advies.

 

De procedure

In verband met ons streven naar een objectieve selectieprocedure verzoeken we je om jouw sollicitatiebrief of andere passende vorm (max 10 min) alleen uit het antwoord op onderstaande vragen te laten bestaan:

1.     Waarom wil je werken aan het bespreekbaar maken van ‘moeilijke’ onderwerpen en het stimuleren van een inclusieve samenleving?

2.     Waarom gaan opdrachtgevers en collega’s blij worden van jouw aanpak (marketing/communicatie)?

3.     Wat maakt dat dit voor jou nu de juiste carrière stap is?

4.     Op welke onderwerpen en thema’s binnen ons werkterrein zou jij projecten kunnen ontwikkelen op basis van je ervaring en kennis? Waar ligt jouw expertise?

5.     Welke optimalisaties zou jij doorvoeren op onze website en hoe zou jij dit aanpakken?

6.     Beschrijf een communicatiestrategie of uiting die je ontwikkeld hebt waar je trots op bent, neem ons mee in jouw rol binnen het project en wat jij hebt toegevoegd? Ook zijn we benieuwd naar jouw grafische en multimediale kwaliteiten.

 

Wij zijn zo snel mogelijk op zoek en ontvangen daarom jouw cv en motivatie graag uiterlijk vóór maandag 25 oktober 2021. Je kunt jouw cv en brief – of andere passende vorm (max 10 min.) – sturen naar karen@criticalmass.nl Voor vragen over de vacature en over de organisatie kun je mailen met Karen Retera (directeur) via karen@criticalmass.nl of bellen via 030-2714956.