Hokjesdenken

Denken in hokjes. Veel mensen proberen er zo ver mogelijk van vandaan te blijven.

Volgens professor Wigboldus zit er in ieder van ons een hokjesdenker. Hij laat zien dat ondanks de slechte reputatie van een hokjesgeest, categoriseren ook functioneel is. Je dag doorkomen zonder de wereld om je heen in hokjes te stoppen, is zelfs bijna onmogelijk!

Tweede indruk

Voor Critical Mass is het dan ook vooral belangrijk wat daarna gebeurt. Ben je je bewust van het feit dat (ook) jij in hokjes denkt? Hoe sterk hou jij vast aan jouw hokjes? Geef je iemand de kans om jou te verrassen en uit het hokje te breken? Oftewel: gun je iemand een tweede indruk?

In al onze werkvormen combineren we daarom een interactieve ervaring met een open gesprek. De concrete ervaring zorgt ervoor dat je verrast wordt of juist geconfronteerd wordt, en open staat voor nieuwe mensen, ideeën en inzichten. Het gesprek na afloopt zorgt voor uitwisseling, empathie en begrip. Zodat je in de toekomst bepaalde dingen nét wat anders doet.

Anouk van Geffen

Zakelijk medewerker

Zoek je naar een goede manier om hokjesdenken bespreekbaar te maken? Wij kunnen onze hokjestest samen met jou op maat maken.

Of bekijk de rest van ons team

Projecten met dit thema