Studiedag polarisatie in Utrecht

Kom 13 mei naar onze studiedag in Utrecht, over polarisatie en wij-zij-denken. Samen met ervaren trainers en professionele acteurs ontdek je dynamieken die schuilgaan achter deze processen, en ga je zelf aan de slag met diverse gesprekstechnieken en werkvormen.

Critical Mass biedt tijdens deze regionale studiemiddag een training aan voor docenten en docenten-in-opleiding, waar je je als (klein) team of individu voor kunt aanmelden. In deze training leer je wat je moet doen als er sprake is van wij-zij-denken of polarisatie in de klas.

Het programma bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Samen met professionele trainers en trainingsacteurs doe je in het eerste gedeelte kennis op over dynamieken die schuilgaan achter polarisatie en wij-zij-denken. In het tweede gedeelte ga je zelf aan de slag met het oefenen van gesprekstechnieken en werkvormen, met behulp van interactieve games.

Zo krijg jij inzicht in de dynamiek van wij-zij-denken, word je je bewust van de verschillende rollen die je kunt aannemen tijdens een gesprek en leer je allerlei gesprekstechnieken om tegelijkertijd uitnodigend én begrenzend te kunnen zijn. Aan het eind van de middag heb jij je eigen manier gevonden om lastige thema’s bespreekbaar te maken, en op die manier polarisatie en wij-zij-denken tegen te gaan. Tenslotte ontvang je als deelnemer verschillende bruikbare werkvormen voor in de klas en een deelnamecertificaat.

De training is op 13 mei van 18.00 tot 22.00 in Utrecht. De kosten zijn € 50 p.p. excl. btw. Klik hier om je aan te melden.