Studiedag polarisatie

Dinsdag 15 januari 2019 organiseren we een inspirerende studiedag! Samen met onderwijsprofessionals uit het VO en MBO oefenen we met het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen, aan de hand van de training: “Omgaan met polarisatie en wij-zij-denken in de klas”.

Deze training is onderdeel van het project Verhaal van een vluchteling, wat wij in samenwerking met vredesorganisatie PAX doen en gesteund wordt door de Nationale Postcode Loterij.

We gaan aan de slag met de volgende vragen:

1. Hoe ga ik om met diversiteit?
2. Hoe kan ik ‘wij-zij-denken’ en polarisatie bij mij op school tegengaan?
3. Hoe maak ik (structureel) gevoelige onderwerpen en/of belangrijke maatschappelijke thema’s bespreekbaar?
4. Hoe creëer ik een veilig klimaat, waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn?

Educatieve game

Je gaat zelf actief aan de slag met een confronterende game met voorbeelden uit de praktijk. Je ontdekt hier waar jouw grens ligt en sta je stil op je eigen handelen voor de klas.

Interactieve training

Aan de hand van concrete casussen en eigen voorbeelden doorloop je – samen met een trainer en trainingsacteur – verschillende manieren om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Voorbeelden van deze thema’s zijn vluchtelingen, islamofobie en homoseksualiteit. Je ontdekt welke rollen je kunt aannemen en welke gesprekstechnieken er zijn om zo de sfeer in de klas veilig te houden voor iedereen.

Aanmelden

We organiseren een sessie op 15 januari 2019 in de middag van 13:30 tot 17:00 in Utrecht bij PAX. Deelnemers vragen wij een bijdrage van €50,- per persoon. Aanmelden kan via deze link!

Het adres voor de middag is:
Vredesorganisatie PAX
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Vragen?

Neem contact op via planning@verhaalvaneenvluchteling.nl of bel 030 – 2714956.