Stagiairs gezocht!

Per september zoeken wij niet één, maar twee stagiairs om ons onderwijsteam te komen versterken. Houd je van een uitdaging en wil je werken aan concrete maatschappelijke verandering? Heb jij een leergierige houding en vind je het leuk om dingen uit te proberen? Stuur ons dan zeker een berichtje!

Voor de stage communicatie en vormgeving zoeken we een student die zijn of haar aankomende periode zich bezig gaat houden met het ontwikkelen van creatieve content voor onze sociale media en onze website. Ook zal je bijvoorbeeld meedenken bij het ontwikkelen van gloednieuwe projecten en multimediale installaties. Je zal wisselend bezig zijn, van het uitwerken van ideeën naar concreet beeld en geluid tot aan het ontwikkelen van online tutorials. Nieuwsgierig? Voor meer informatie, bekijk de volledige vacaturetekst.

Voor de stage onderwijs zoeken we een student die het onderwijsteam binnen Critical Mass komt versterken. De taken zullen variëren van het kritisch evalueren van concepten tot het organiseren van events en congressen. Wij bieden een werkervaringsplek waarin je ervaring gaat opdoen met projectmatig werken binnen het onderwijs en het maatschappelijk middenveld. Nieuwsgierig? Voor meer informatie, bekijk de volledige vacaturetekst.

Wij staan met onze projecten midden in de samenleving en werken aan uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken voor een brede doelgroep. Deze diversiteit en multiperspectiviteit zien we graag weerspiegeld in onze organisatie. Daarom zijn we op zoek naar talent. 

De komende jaren richten we ons met onze onderwijsprojecten expliciet op het mbo. We nodigen daarom mbo-studenten nadrukkelijk uit om te reageren.

web campagne1

onderwijs jezelf

De afgelopen weken protesteren mensen over de hele wereld tegen institutioneel racisme. Dit speelt niet alleen op straat en in de media, maar ook op school en in de klas. Als Critical Mass willen we docenten, schoolleiding en iedereen die werkzaam is binnen het onderwijs wijzen op institutioneel racisme en blinde vlekken die wij allemaal hebben, en die niet op de laatste plaats ook binnen het onderwijs spelen.

Een eerste stap in het bespreekbaar maken en tegengaan van racisme en sociale ongelijkheid, is weten wat er speelt, onderzoeken wie je bent en je eigen positie binnen deze systemen en debatten kritisch te bevragen.

Op onder andere de website Wit Huiswerk vind je handige tips voor witte mensen die zich in de strijd tegen racisme willen verdiepen. Met boeken, documentaires, podcasts en korte video’s. Wij raden iedereen aan om zich hierin te verdiepen en in actie te komen op een manier die bij jou past.