Stagiair onderwijs gezocht

Wij zoeken een nieuwe stagiair onderwijs en communicatie voor onze onderwijsprojecten! Wil jij je inzetten voor inclusie, heb je oog voor detail en ontwikkel jij jezelf graag in een dynamische omgeving? Reageer dan voor 3 juli op de functie.

Stagiair onderwijs

Jouw rol
Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een communicatiestrategie die past bij de thematiek en het werkveld van het project, en ondersteunt de projectleider in het neerzetten van een goed lopend project. Je houdt van een uitdaging, bent flexibel en wilt ervaring opdoen op het gebied van projectmatig werken, planning en communicatie. Je werkt zelfstandig, maar binnen een gemotiveerd team met diverse achtergronden en uiteenlopende, creatieve projecten over maatschappelijke thema’s. Je draagt zorg voor administratieve en planningsmatige activiteiten, acquisitie en werving van scholen, en bent verantwoordelijk voor creatieve en verrassende communicatie die de doelen van het project versterken.

Je wordt actief onderdeel van twee projecten:
Verhaal van een vluchteling is een schoolbreed en vakoverstijgend project voor het voortgezet onderwijs, mbo en lerarenopleidingen. Binnen het lesprogramma komt een Syrische vluchteling in de klas vertellen waarom hij/zij is gevlucht. Om zich voor te bereiden op dit bezoek, spelen leerlingen eerst een online serious game. Ook docenten bereiden zich voor: voor hen is er een speciale training om het voeren van beladen gesprekken in goede banen te leiden. Het project wordt afgesloten met een nagesprek in de klas en een follow-up met docenten en schoolleiding. Het project bevat ook een openbare, individueel te spelen serious game en de docententraining wordt ook op studiedagen en congressen gegeven.
Kijk op www.verhaalvaneenvluchteling.nl voor meer informatie over het project.

Het tweede project waar je actief onderdeel van bent is VRIEND&VIJAND. Dit is een digitaal interactief schoolbreed project van Critical Mass over sociale veiligheid op school. Het project stimuleert de actiebereidheid bij leerlingen, docenten en school-leidingen om sociale veiligheid op school te vergroten. Daarnaast geeft het leerlingen een stem en krijgen ze handvatten om zelf aan de slag te gaan. Het project bestaat uit 4 games en 15 opdrachten die docenten samen met hun leerlingen in de klas uitvoeren. Samen met hun leerlingen geven docenten betekenis aan gemeenschappelijke waarden en normen en bepalen ze samen hoe ze als klas met elkaar om willen gaan.

Lees hier meer over de stage en hoe je kunt solliciteren, we ontvangen graag uiterlijk 3 juli je sollicitatie.

Critical Mass hanteert een aannamebeleid gericht op diversiteit. We nodigen geïnteresseerden met een cultureel diverse achtergrond daarom graag actief uit om te solliciteren.

Kijk hier voor de vacature bij de Angstfabriek, want ook daar zoeken we nog een stagiair!