Naar overzicht

Installaties

Youngsterdam

Waar ben jij goed in, en welk talent kun jij inzetten om een ander te helpen? Critical Mass ontwikkelde een online dilemmagame voor Dynamo Amsterdam’s project Youngsterdam, waarmee ze jongeren aansporen om de uitdaging aan te gaan.

In opdracht van:

Korte omschrijving

Waar ben jij goed in, en welk talent kun jij inzetten om een ander te helpen? Met het project Youngsterdam daagt Dynamo Amsterdam jongeren uit om iets nieuws te proberen en de “challenge” aan te gaan. Ze koppelen jongeren vervolgens aan mensen of organisaties en gaan met jongeren aan de slag.

Critical Mass ontwikkelde voor Dynamo Amsterdam een interactieve, online dilemmagame die jongeren aan denken zet over gebeurtenissen en sociale processen in hun dagelijks leven – thuis, op school en op straat. Ze worden zich bewust van hun eigen rol en ontdekken dat ze hun eigen talenten in kunnen zetten om iets voor anderen te doen.

Ook interesse naar een dilemmagame op maat? Stuur ons een berichtje.

Uitgevoerde onderdelen

Critical Mass heeft in opdracht van Dynamo Amsterdam de volgende onderdelen gerealiseerd:

  • Research naar en conceptontwikkeling in het vertalen van abstracte thema’s als maatschappelijke betrokkenheid en talentontwikkeling naar concrete, tastbare en herkenbare dilemma’s voor jongeren in Amsterdam-Oost.
  • Een interactieve, online dilemmagame over allerlei aspecten die samenhangen met maatschappelijke betrokkenheid. Wat zie je om je heen gebeuren? Hoe verhoud je je tot je omgeving? Durf je je eigen koers te varen, of zwicht je voor groepsdruk? Hoe kun je je eigen talenten inzetten voor anderen?
  • Handleiding voor gespreksleiders met daarin belangrijke tools, tips en tricks om met een diverse groep open gesprekken over deze thema’s te voeren.

Meer weten

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Dynamo Amsterdam op hun website. Of ga direct naar de projectwebsite van Youngsterdam!

Hoe gaan we te werk?

Wij komen graag bij jou langs voor een verkennend gesprek. Dan onderzoeken we de mogelijkheden en de rol die Critical Mass kan spelen. Met onze ruime ervaring binnen het onderwijs, het faciliteren van gesprekken met jongeren en ons veelvuldige contact met docenten en schoolleiders kunnen we jouw organisatie adviseren op alles dat met het uitzetten van projecten binnen het onderwijs te maken heeft.

Door onze kennis en expertise op het gebied van ervaringsleer, multimediale installaties en interactieve tentoonstellingen kunnen we jouw organisatie adviseren op hoe je jouw boodschap op een creatieve manier vertaalt naar toegankelijke werkvormen en gespreksstarters, om met anderen in gesprek te gaan.

Niels de Groot

Projectleider

Ook samen met ons een online dilemmagame ontwikkelen? Neem contact op met Niels.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten