Nu te boeken!
Naar overzicht

Onderwijs

Workshop aanbod voor leerlingen & studenten

Critical Mass geeft diverse interactieve en ervaringsgerichte trainingen en workshops voor  leerlingen van het vo en studenten van het mbo en lerarenopleidingen. We behandelen onderwerpen die jouw leerlingen bezighouden. De workshops zijn er op gericht leerlingen bewust te maken van framing, pesten, discriminatie en meer!

Het inleven in de ander en handelingsopties vergroten zijn hierbij van belang. De stem van leerlingen staat centraal: we vragen hoe ze zelf tegenover bepaalde onderwerpen staan, hoe ze daarmee omgaan en wat ze zelf kunnen doen om iets te veranderen. We werken vanuit ervarend leren en zetten interactieve multimediale tools, creatieve werkvormen en trainers in.

Onze workshops kunnen ingezet worden als op zichzelf staande lessen of gekoppeld worden aan een thema, projectweek, burgerschap, mentoraat of loopbaanbegeleiding.

Een training bij jou op school? Klik hier voor het overzicht of download hier de gehele brochure.

Wat kun je verwachten?

Al onze workshops en trainingen zijn interactief en ervaringsgericht. We maken gebruik van multimediale werkvormen, games en video’s om met jouw klas het gesprek te starten rondom een schurend onderwerp. We geloven in het zelf ervaren en doen als belangrijk component van leren. Bewustzijn creëren over houding, aannames en gedrag van jezelf en anderen om je heen staat hierin centraal. Een ervaring kan bijvoorbeeld een VR beleving of het spelen van een dilemmagame zijn. We werken met ervaren trainers die jouw leerlingen begeleiden in het voeren van open gesprekken, ook wanneer het moeilijk is.

Een training bij jou op school? Bekijk hier ons gehele aanbod!

Op maat trainingen

Een op maat gemaakte workshops volgen binnen onze thema’s? Wij kunnen verschillende workshops aanpassen en ontwikkelen. Aan de slag met een specifiek onderwerp? Neem gerust contact met ons om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen via sophia@criticalmass.nl.

Invulling voor projectdagen, themadagen en introductie weken

Op zoek naar een goede invulling voor een projectweek? In gesprek over de sociale norm of over buitensluiting? Zet één van onze workshops in!

"Ik vind het gaaf hoe de game het onderwerp van pesten tastbaarder maakt op een leuke en interactieve manier. Het slaat echt aan bij mijn leerlingen."

- Docent VO

Thema’s waar onze trainingen over gaan

Pesten, discriminatie, sfeer in de klas, sociale norm bepalen, cyberpesten, mediawijsheid, buitensluiting, creatief denken, framing, klassenklimaat, inclusie, omgaan met verschillen, sociale veiligheid en nog meer! Benieuwd geworden? Neem contact met ons op of klik hier alvast voor het overzicht van onze workshops!

Trainingen en workshops voor docenten

Critical Mass geeft ook diverse trainingen en workshops aan docenten om gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas en op school structureel bespreekbaar te maken. We werken vanuit ervaringsleer en zetten interactieve multimediale tools, creatieve werkvormen en trainingsacteurs in. Op basis van voorbeelden uit je eigen werkpraktijk gaan we aan de slag. In alle trainingen vergroot je als deelnemer je repertoire aan handelingsopties en reflecteer je op je eigen handelen en gedrag.

Ook aan de slag met je team of collega’s? Klik hier voor meer informatie.

Sophia Hansen

Projectmedewerker Onderwijs

Neem contact op met Sophia als je meer wilt weten over het workshop aanbod van Critical Mass en wat er mogelijk is voor jouw studenten/leerlingen.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten