Week Tegen Pesten 2023
Naar overzicht

Advies, Onderwijs

Week Tegen Pesten 2023

Late aanmelding? Stuur sophia@criticalmass.nl een bericht. 

Van 25 t/m 29 september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten waar wij als Stichting Critical Mass uiteraard ook aan deelnemen. Speciaal hiervoor bieden we gratis lesmateriaal aan om met jouw klas het gesprek te starten over mentaal welzijn en omgaan met druk!

‘Druk’ is één van onze dilemmagames uit ons gloednieuwe project het Hoofddossier. Het lesmateriaal bestaat uit een gratis licentie voor de game en een bijbehorende werkvorm. De docent neemt de rol aan van gespreksleider in een nagesprek. Leerlingen kijken mee over de schouder van een leeftijdsgenoot die worstelt met mentale uitdagingen en staan voor diens keuzen. Vertel je als het niet zo goed met je gaat, en wat kan je doen voor elkaar?

Binnenkort verwacht: 'het Hoofddossier'

Binnenkort lanceren wij het Hoofddossier, een gloednieuw project over mentaal welzijn bespreekbaar maken in de klas. Het Hoofddossier is een interactief en educatief programma en online tool over mentaal welzijn, ontwikkeld mét en voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. Het Hoofddossier heeft als doel het mentaal welzijn van jongeren te vergroten door het actief onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. De game die wij gratis aanbieden tijdens de Week Tegen Pesten is hier een onderdeel van.

Praten over mentaal welzijn is een belangrijk onderdeel van hoe we met elkaar samenleven. Het taboe wat er soms op kan liggen willen we met deze werkvorm doorbreken om te werken aan een fijn en tolerant klassenklimaat.

 

1000 scholen maken jaarlijks gebruik van ons lesmateriaal in de week tegen pesten

Meedoen aan de Week Tegen Pesten?

Meer interactieve lessen?

Op zoek naar meer digitale games om pesten bespreekbaar te maken? Bekijk ons project VRIEND&VIJAND in de klas eens. Het bestaat uit zes dilemmagames met verschillende thema’s. De games worden begeleid door een mentor of docent. Jongeren vanaf 13 jaar spelen op hun eigen device (telefoon, tablet of laptop) en bepalen zo het verloop. Door de games, confrontaties en gesprekken worden jongeren zich bewust van hun denkbeelden, houding en gedrag en de consequenties hiervan.

De digitale spellen zijn geschikt voor alle onderwijsniveaus (vmbo, havo, vwo en mbo).

Om de games zo goed mogelijk in te te zetten bestaat VRIEND&VIJAND In de klas verder uit een startbijeenkomst, creatief en interactief lesmateriaal, een schoolscan en een werksessie voor leerlingen en een interactieve studiedag voor docenten.

Wil je meer weten over VRIEND&VIJAND in de klas, neem dan een kijkje op onze projectwebsite.

Sophia Hansen

Projectmedewerker Onderwijs

Doe mee met onze onderwijsprojecten! Neem contact op met Sophia voor meer informatie en de mogelijkheden voor jouw school.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten