Nu te boeken!
Naar overzicht

Onderwijs

Professionaliseringsaanbod

Critical Mass geeft diverse trainingen en workshops om gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas en op school structureel bespreekbaar te maken. We werken vanuit ervaringsleer en zetten interactieve multimediale tools, creatieve werkvormen en trainingsacteurs in. Op basis van voorbeelden uit je eigen werkpraktijk gaan we aan de slag. In alle trainingen vergroot je als deelnemer je repertoire aan handelingsopties en reflecteer je op je eigen handelen en gedrag.

Ook aan de slag met je team of collega’s? Klik hier voor het overzicht of download hier de gehele brochure.

Wat kun je verwachten?

Al onze workshops en trainingen zijn interactief met ruimte voor uitwisselen van ervaringen en inzichten. We geloven in het zelf ervaren en doen als belangrijk component van leren. Bewustzijn creëren over houding, aannames en gedrag van jezelf en anderen om je heen staat hierin centraal. Een ervaring kan oefenen met een trainingsacteur zijn, een VR beleving of het spelen van een dilemmagame.

 

Wat levert het op?

We werken met ervaren trainingsacteurs en trainers en maken gebruik van verschillende theorieën over gespreksvoering. Je traint handelingsvaardigheden en krijgt nieuwe tools. Vanuit ervaringsleer stimuleren we empathie en het vergroten van bewustzijn. Zelf ervaren, samen bespreken en alles direct toepassen in de praktijk centraal staan centraal.

Ontwikkel jezelf om beter (lastige) maatschappelijke gesprekken te starten in de klas en op school.

Er is veel meer bespreekbaar in de klas dan ik dacht als ik de principes van begrenzen en uitnodigen toepas.

- Docent

Ik heb geleerd hoe belangrijk interventie is. Kritisch kijken naar je eigen rol als docent.

- Docent

Op maat trainingen

Een op maat gemaakte workshops volgen binnen onze thema’s? Wij kunnen verschillende workshops aanpassen en ontwikkelen. Aan de slag met een specifiek onderwerp? Neem gerust contact met ons om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen via info@criticalmass.nl.

Invulling van studie en projectdagen?

De workshops van Critical Mass lenen zich goed voor studie en projectdagen. We denken graag met je mee voor de invulling van bijeenkomsten en studie, en projectdagen.

'Ik heb geleerd om niet meteen mijn eigen mening klaar te hebben maar meer te luisteren naar anderen’

- Deelnemer training Critical Mass

Thema’s waar onze trainingen over gaan

Omgaan met Wij-zij denken en polarisatie, diversiteit, inclusie, verwachtingspatronen van docenten, creatief en kritisch denken, sociale veiligheid, veilig klassenklimaat, buitensluiting en nog veel meer! Benieuwd geworden? Neem contact met ons op of klik hier alvast voor het overzicht van onze trainingen!

Deelnemer training wij-zij denken

- 'Het feit dat je van de trainer direct terug krijgt wat zijn emoties zijn en dat je het zelf uit moet voeren is zo waardevol.’

Sophia Hansen

Projectmedewerker Onderwijs

Neem contact op met Sophia als je meer wilt weten over het professionaliseringsaanbod van Critical Mass en wat er mogelijk is voor jou als professional.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten