Naar overzicht

Advies, Onderwijs

Move your world!

Wil je als school jongeren hun talenten laten ontdekken en ontwikkelen? Zoek je een praktische en compacte invulling van burgerschapsvorming? Critical Mass adviseerde Stichting Move geadviseerd voor hun project Move your world!

Geadviseerd aan:

Korte omschrijving

Met Move your world! komen jongeren op het vmbo vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun eigen bedachte acties uit te voeren en komen positief onder de aandacht. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen.

Critical Mass adviseerde Stichting Move bij de ontwikkeling van dit nieuwe project. Van het aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van het vmbo en hun leerlingen, tot aan de concrete video’s, opdrachten en werkvormen.

Wil jij ook advies op maat, om zo beter aan te sluiten bij een jonge doelgroep? Wij denken graag mee.

"Er is weinig begrip voor vmbo’ers. Ze zijn net zoals andere jongeren, maar ervaren wel dat ze als minder kansrijk worden gezien. Dat is absoluut onterecht. Met dit project kunnen ze zichzelf op de kaart zetten: ze kunnen naar buiten treden om te laten zien dat ze meer zijn dan ‘alleen maar’ een vmbo’er."

- Whita Sneep, teamleider op het Da Vinci College in Leiden

Uitgevoerde onderdelen

Critical Mass heeft Stichting Move geadviseerd op de volgende onderdelen:

  • Een verrassende, interactieve video om jongeren te prikkelen en ze te betrekken bij de thema’s van het project.
  • Opdrachten om de talenten van jongeren te vieren en hun ideeën boven water te krijgen.
  • Opdrachten om jongeren te enthousiasmeren en te activeren om zélf in actie te komen.

Meer weten

Kijk voor meer informatie over Move your world! op de website van Stichting Move of ga direct naar de projectpagina.

Hoe gaan we te werk?

Wij komen graag bij jou langs voor een verkennend gesprek. Dan onderzoeken we de mogelijkheden en de rol die Critical Mass kan spelen. Met onze ruime ervaring binnen het onderwijs, het faciliteren van gesprekken met jongeren en ons veelvuldige contact met docenten en schoolleiders kunnen we jouw organisatie adviseren op alles dat met het uitzetten van projecten binnen het onderwijs te maken heeft.

Door onze kennis en expertise op het gebied van ervaringsleer, multimediale installaties en interactieve tentoonstellingen kunnen we jouw organisatie adviseren op hoe je jouw boodschap op een creatieve manier vertaalt naar toegankelijke werkvormen en gespreksstarters, om met anderen in gesprek te gaan.

Soortgelijke projecten