Nu te boeken door teams, organisaties en bedrijven.
Naar overzicht

Installaties

Met andere ogen

Terwijl maatschappelijke debatten verder verharden, wordt het steeds moeilijk om je in de ander te verplaatsen. Dit heeft grote gevolgen voor hoe mensen met elkaar omgaan. Zowel online als offline. De VR-beleving Met andere ogen brengt mensen met elkaar in contact, faciliteert ontmoetingen en laat mensen op interactieve manier kennismaken met elkaar en elkaars perspectief.

Dit project is ontwikkeld in samenwerking met:

Korte omschrijving

Middels virtual reality stappen deelnemers in het leven van anderen. Ze verplaatsen zich eventjes in de leefwereld en ervaringen van mensen die ze (nog) niet kennen, of misschien wel nooit mee in aanraking komen. Deze persoon kan een andere huidskleur of culturele achtergrond hebben, maar ook een andere seksuele voorkeur, leeftijd of religie. Ze luisteren naar hun persoonlijke verhalen en worden geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma’s. Zo maken deelnemers kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven.

88 Gesprekken gehouden
1259 Deelnemers tot nu toe

Ook meedoen met je team, organisatie of bedrijf? We komen graag langs.

Impact

Met andere ogen opent letterlijk én figuurlijk de ogen van deelnemers en biedt ze een ander perspectief op (bekende) maatschappelijke debatten. Deze ervaring is levensecht, indringend, confronterend en maakt indruk. Zodat mensen meer bereid zijn om hier open en eerlijk met elkaar over in gesprek te gaan.

Open groepsgesprekken

De VR-ervaring vormt het startpunt van open groepsgesprekken over thema’s als sociale uitsluiting, racisme, discriminatie en machtsrelaties. Maar ook over inclusie, samenwerken en positieve verandering.

Zo faciliteert Met andere ogen uitwisseling tussen (sub)groepen en individuen, creëert het wederzijds begrip en motiveert het deelnemers om zelf andere keuzes te maken die bijdragen aan een inclusief team, organisatie, bedrijf of samenleving als geheel.

Kom langs en doe mee! Dat kan als groep of organisatie én als individu.

Meedoen

Neem contact met ons op, dan komen we bij jou langs. Met andere ogen is geschikt voor teams, organisaties en bedrijven, maar ook voor schoolklassen, docententeams en schoolmanagement.

Met andere ogen is een initiatief van Critical Mass in samenwerking met OBA, Stichting Vreedzaam en Comité 21 maart. Mogelijk gemaakt door Gemeente AmsterdamvfondsAmsterdams Fonds voor de Kunst en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe.

Soortgelijke projecten