Nu te boeken door teams, organisaties en bedrijven.
Naar overzicht

Installaties

Met andere ogen

Terwijl maatschappelijke debatten verder verharden, wordt het steeds moeilijk om je in de ander te verplaatsen. Dit heeft grote gevolgen voor hoe mensen met elkaar omgaan. Zowel online als offline. De VR-beleving Met andere ogen brengt mensen met elkaar in contact, faciliteert ontmoetingen en laat mensen op interactieve manier kennismaken met elkaar en elkaars perspectief.

Dit project is ontwikkeld in samenwerking met:

Korte omschrijving

Middels virtual reality stappen deelnemers in het leven van anderen. Ze verplaatsen zich eventjes in de leefwereld en ervaringen van mensen die ze (nog) niet kennen, of misschien wel nooit mee in aanraking komen. Deze persoon kan een andere huidskleur of culturele achtergrond hebben, maar ook een andere seksuele voorkeur, leeftijd of religie. Ze luisteren naar hun persoonlijke verhalen en worden geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma’s. Zo maken deelnemers kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven.

110 Gesprekken gehouden
1404 Deelnemers tot nu toe

Ook meedoen met je team, organisatie of bedrijf? We komen graag langs.

Een bijzondere ervaring en unieke manier om op een zeer realistische wijze in de leefwereld van een ander te stappen. Zeker in de huidige maatschappij waarin er weinig tolerantie is naar elkaar, is het indrukwekkend en in sommige gevallen zelfs aangrijpend om te zien hoe de wereld er voor iemand met een andere kleur/religie/culturele achtergrond uitziet. Een installatie die iedereen moet ervaren!

- Sandrine Tehi, beleidsadviseur Gemeente Amsterdam

Door de VR-bril op te zetten beleef je op een confronterende manier hoe het is om in iemand anders schoenen te staan.

- Student HvA

Impact

Met andere ogen opent letterlijk én figuurlijk de ogen van deelnemers en biedt ze een ander perspectief op (bekende) maatschappelijke debatten. Deze ervaring is levensecht, indringend, confronterend en maakt indruk. Zodat mensen meer bereid zijn om hier open en eerlijk met elkaar over in gesprek te gaan.

Open groepsgesprekken

De VR-ervaring vormt het startpunt van open groepsgesprekken over thema’s als sociale uitsluiting, racisme, discriminatie en machtsrelaties. Maar ook over inclusie, samenwerken en positieve verandering.

Zo faciliteert Met andere ogen uitwisseling tussen (sub)groepen en individuen, creëert het wederzijds begrip en motiveert het deelnemers om zelf andere keuzes te maken die bijdragen aan een inclusief team, organisatie, bedrijf of samenleving als geheel.

"Het word zo ineens heel echt. En pijnlijk, want hoewel ik liever zou ontkennen, weet ik zeker dat ik me hier ook weleens schuldig aan maak."

- HR-adviseur, Utrecht

Meedoen

Neem contact met ons op, dan komen we bij jou langs. Met andere ogen is geschikt voor teams, organisaties en bedrijven, maar ook voor schoolklassen, docententeams en schoolmanagement.

Met andere ogen is een initiatief van Critical Mass in samenwerking met OBA, Stichting Vreedzaam en Comité 21 maart. Mogelijk gemaakt door Gemeente AmsterdamvfondsAmsterdams Fonds voor de Kunst en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe.

Danny la Haye

Projectmedewerker

Danny kan je alles vertellen over Met andere ogen. 
Neem contact op met Danny als je wilt dat we ook bij jou langskomen.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten