Schrijf je nu alvast in!
Naar overzicht

Advies, Onderwijs

Samen zijn wij iedereen

Van 21 t/m 25 maart 2022 organiseert Stichting School & Veiligheid de campagne ‘Samen zijn wij iedereen’. Speciaal voor deze week bieden we twee soorten gratis materiaal aan zodat mbo’s op een interactieve manier het gesprek met elkaar aan kunnen gaan over een inclusief klimaat.

1. Je krijgt de mogelijkheid om ons online balspel Catch! gratis met je team te spelen en het gesprek aan te gaan over in- en uitsluiting.

2. We bieden 1 gratis workshop aan voor max. 12 docenten (vol=vol) waar we een onderdeel van onze gloednieuwe docententraining van ons project Code MBO uitlichten.

Speel ons online balspel Catch!

Een inclusief schoolklimaat is er een waarin iedereen, zonder angst, een (tegengestelde) mening moet kunnen geven. Mensen zijn immers allemaal anders: zij denken en doen dingen op een andere manier. Het omarmen en op een positieve manier werken met deze verschillen is wat een inclusieve werkomgeving kenmerkt. Om dit belangrijke gesprek over inclusie op het mbo te starten bieden wij in de campagneweek jou de mogelijkheid om gratis ons online balspel Catch! met je team te spelen. Tijdens Catch ervaar je zelf hoe het voelt om buitengesloten te worden en bespreek je situaties van buitensluiting: hoe deze te herkennen en hoe hiermee om te gaan. Je kijkt samen met je collega’s naar hoe je dit met elkaar kunt verbeteren. Op deze manier werk je aan een beter schoolklimaat, waar er bewustzijn is over omgangsvormen, om buitensluiting uit te sluiten.

Pak deze kans, besteed een teamvergadering of een ander moment aan deze game en doe mee aan de campagneweek.

Aanmelden kan tot 7 maart via deze link. Je ontvangt dan alle nodige informatie over hoe je de game kunt spelen.

10000 x werd Catch! gespeeld

Schrijf je hier in om ons online balspel Catch! te spelen

Workshop Code MBO

 

Speciaal voor de campagne ‘Samen zijn wij iedereen’ bieden we één workshop aan voor max. 12 docenten. In deze workshop lichten we één onderdeel uit van onze nieuwe docententraining horende bij ons gloednieuwe project Code MBO. Tijdens deze workshop gaan we in op impliciete verwachtingen & self efficacy (geloof in eigen kunnen).

De training focust op de interactie tussen docenten en hun studenten en studenten onderling. We stimuleren docenten hun eigen rol en attitude te onderzoeken en geven hen tools om actief en constructief een voedingsbodem te creëren voor multiperspectiviteit en het voeren van open gesprekken over soms lastige onderwerpen.

Dit doen we door het spelen van een aantal casussen met een trainingsacteur waarin je ervaart wat goed werkt en wat minder. We onderzoeken de manieren waarop je een klassengesprek in goede banen kan leiden, ook als het spannend wordt. Je reflecteert in deze workshop op jouw manier van een open gesprek voeren en leiden. Wat heb jij nodig om dit op een constructieve manier te doen?  Bovendien vergroot je je repertoire aan handelingsopties over hoe je blijft aansluiten bij je studenten, ook in moeilijke situaties.

Één ding is zeker: ‘je zult praktische handvatten ontvangen om je gesprekken in het klaslokaal naar een hoger niveau te tillen. De workshop is donderdag 24 maart 2022 van 15.00 – 17.00.

Meld je hier snel aan want vol=vol! (aanmelden kan t/m 7 maart)

 

 

Als mens heb je vaak verwachtingen en vooroordelen over iemand. Door Code MBO werden vooroordelen doorbroken doordat we er op een andere manier leerden kijken.

- Docent mbo

Over Code MBO

Code MBO bereidt studenten op een vernieuwende en interactieve manier voor op het zijn van een kritische, betrokken burger. Het biedt jou als docent handvatten om actief en constructief een voedingsbodem te creëren voor multiperspectiviteit en het voeren van moeilijke gesprekken. Code MBO bestaat uit een lessenreeks met een aantal educatieve games en interactieve werkvormen en een docententraining. Allemaal gericht op het leren omgaan met verschillen in kansen, meningen, waarden, achtergronden en ideeën.

Enthousiast geworden?

Neem een kijkje op de projectwebsite van Code MBO of neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens van Anouck Wolf. We gaan graag met je het gesprek aan over wat de mogelijkheden zijn en over hoe je het project het beste kunt inbedden binnen jouw school. Je mag ons ook altijd berichten wanneer je eerst meer informatie wil ontvangen of nog vragen hebt!

Diederik Wismans

Projectleider Onderwijs

Doe mee met Code MBO. Neem contact op met Diederik voor meer informatie over het project en de mogelijkheden voor jouw school.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten