Op maat te maken
Naar overzicht

Installaties

Hokjestest

Iedere dag gebruiken we hokjes om mensen in te plaatsen. We denken te weten hoe iemand is, maar soms duw je iemand in een hokje die daar niet in past. Of zegt het hokje niet alles over wie hij/zij is. Kijk nog eens goed, gun iemand een tweede indruk. Zie jij wie schuilgaat achter het hokje? Doe mee met de Hokjestest!

Korte omschrijving

De Hokjestest confronteert deelnemers op speelse en verrassende manier met hun eigen (onbewuste) vooroordelen, stereotyperingen en de behoefte om mensen in hokjes te stoppen op basis van uiterlijk. Door middel van eenvoudige, onschuldige maar doeltreffende vragen, worden platte categorisaties op basis van uiterlijk en automatische aannames blootgelegd.

Hoe goed is jouw eerste indruk van anderen? Beantwoord 10 vragen over 10 willekeurige mensen en je ziet direct of je ze juist had ingeschat of niet. Door je eigen foto toe te voegen aan het spel, kun je erachter komen welke eerste indruk mensen van jou hebben.

90906 mensen speelden de Hokjestest
1500 mensen hebben hun eigen profiel aangemaakt

Wil je een eigen Hokjestest op maat maken? Dat kan!

Ik heb ooit begrepen dat de eerste indruk al in de eerste seconden van een ontmoeting wordt bepaald. Toch moeten we die indruk opzijschuiven: handel niet naar je eerste oordeel, maar geef elkaar een open kans. Dat maakt je een ander mens.

- Deelnemer Hokjestest, Brabantkennis

Hokjestest op maat

Naast de online te spelen variant waar iedereen aan mee kan doen, ontwikkelen we de Hokjestest ook volledig op maat, voor bedrijven en organisaties die diversiteit bespreekbaar willen maken en hun bedrijf of organisatie inclusiever willen inrichten. Zo kunnen we de stellingen helemaal aanpassen, worden de foto’s vervangen door andere mensen en kunnen we vormgeving veranderen, bijvoorbeeld door het te laten aansluiten bij de huisstijl van de desbetreffende organisatie.

Daarnaast bieden we organisaties de mogelijkheid om een onderzoek binnen hun eigen organisatie te doen, door anoniem vragen te stellen als: “In welke hokjes plaats jij jezelf?”, “In welke hokjes plaatsen anderen jou?”. We kunnen ze vragen naar hun beleving van in- en uitsluiting en/of informeren naar draagvlak voor diversiteitsbeleid. Zo verzamelt de Hokjestest data die inzicht geeft in hoeverre deelnemers hun werkomgeving als inclusief ervaren. Afhankelijk van de antwoorden, kunnen organisaties zelf besluiten welke vervolgstappen gewenst zijn om diversiteit en inclusie beter te verankeren binnen de organisatie.

We hebben allemaal vooroordelen, dat hoort bij de mens. Belangrijker is: hoe gaan we ermee om?

- Deelnemer Hokjestest, Brabantkennis

Impact

De Hokjestest levert op meerdere manieren impact:

  1. De tool levert belangrijke data op waarmee organisaties inzicht krijgen in hoe werknemers de diversiteit en inclusie binnen hun organisatie ervaren.
  2. De tool dient als een laagdrempelige gespreksstarter. De Hokjestest is een toegankelijke vorm om stil te staan bij je eigen stereotypen. Het opent de discussie over of iedereen binnen de organisatie gelijke kansen heeft, ongeacht het hokje waarin hij of zij zich bevindt.
  3. Door middel van deze tool kunnen organisaties communiceren over hun diversiteitsbeleid. In tekst en beeld kunnen organisaties uitleggen wat hun visie en doelstellingen zijn, en wat de consequenties zijn van dit beleid zijn voor de praktijk.

Anouk van Geffen

Zakelijk medewerker

Anouk kan je alles vertellen over de Hokjestest. Neem contact op met Anouk voor meer informatie.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten