Verwacht in oktober 2023
Naar overzicht

Advies, Onderwijs

Het Hoofddossier

Binnenkort lanceren wij het Hoofddossier, een gloednieuw project over mentaal welzijn bespreekbaar maken in de klas. Het Hoofddossier is een interactief en educatief programma en online tool over mentaal welzijn, ontwikkeld mét en voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. Daarnaast bieden we vanuit dit project ook docententrainingen en leerlingenpanels aan.

Het Hoofddossier heeft als doel het mentaal welzijn van jongeren te vergroten door het actief onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken.

Praten over mentaal welzijn is een belangrijk onderdeel van hoe we met elkaar samenleven. Het taboe wat er soms op kan liggen willen we doorbreken om te werken aan een fijn en tolerant klassenklimaat.

Dit project is voor alle jongeren tussen de 12-18 in het vo, mbo en in het jongerenwerk.

Het begint met ervaren

Dit project heeft verschillende onderdelen. Een training voor jongerenwerkers en docenten die helpt om het onderwerp van mentaal welzijn blijvend te bespreken. Een jongerenpanel, en de interactieve dilemmagames met lesbrief. Jongeren kijken mee over de schouder van een leeftijdsgenoot die worstelt met mentale uitdagingen en staan voor diens keuzes. Vertel je als het niet zo goed met je gaat, en wat kan je doen voor elkaar? Als docent/jongerenwerker neem je de rol in van gespreksleider.

Wil jij meedoen met jouw klas of  jongeren? Of met je collega’s aan de slag met dit onderwerp? Klik hier en meld je aan. In 2023 worden de dilemmagames kosteloos aangeboden.

Samen met jongeren ontwikkeld

Meld je hier aan voor het project!

Alvast kennis maken?

Tijdens de Week Tegen Pesten van 25 t/m 29 september, kun je kennismaken met één van onze interactieve dilemmagames over mentaal welzijn. Klik hier voor meer informatie. 

Sophia Hansen

Projectmedewerker Onderwijs

Wil je meer weten? Stuur Sophia een bericht.

Of bekijk de rest van ons team

Soortgelijke projecten