Naar overzicht

Installaties, Onderwijs

Hero of Humanity

Stel voor… je bent met vrienden op een festival. Ineens hoor je een harde knal, is er rook en hoor je overal gillende mensen. Je weet niet wat er aan de hand is en of je zelf gevaar loopt. Wat doe je? Ga je helpen, of niet?

In opdracht van:

Korte omschrijving

Hero of Humanity is een interactieve game voor jongeren vanaf 16 jaar, ontwikkeld door Critical Mass. Deelnemers krijgen tijdens het spel diverse dilemma’s voorgeschoteld. Hiermee wil het Rode Kruis jongeren bewust maken van hun eigen rol in een noodsituatie. Help jij altijd, iedereen en overal?

Hero of Humanity stimuleert mbo-studenten en leerlingen op het VO om na te denken over hun eigen hulpbereidheid en de keuzes die ze maken. Het programma duurt één lesuur en is gratis.

12871 leerlingen deden tot nu toe mee
643 docenten gingen je voor

Wil je de kracht van ervaringsleer ook inzetten binnen jouw werkveld? 
Wij denken graag mee.

Impact

Door Hero of Humanity te spelen…

  1. Denken jongeren na over hun eigen bereidheid om anderen te helpen.
  2. Worden jongeren zich bewust van waar ze hun eigen keuzes op baseren, zoals eerdere ervaringen, groepsgedrag, verwachtingen en vooroordelen.
  3. Maken jongeren kennis met en worden geïnspireerd door leeftijdsgenoten in andere delen van de wereld, die zich dagelijks inzetten om anderen te helpen. Soms ook met gevaar voor eigen leven.

Confronterend dat ik bepaalde mensen eerder te hulp schiet dan anderen.

- Student mbo, leerjaar 1

Hoe kan ik meedoen?

Ga naar de website van Hero of Humanity. Daar vind je de handleiding om zélf de game te spelen en vind je informatie om een gastles aan te vragen.

Soortgelijke projecten