Naar overzicht

Advies, Onderwijs

De Muren hebben Oren

Welke geschiedenissen gaan er schuil achter de gevels van jouw stad? Leg je oor te luister en ontdek de vele verhalen die de muren je kunnen vertellen.

In opdracht van:

Korte omschrijving

Steden worden gekenmerkt door diversiteit. Ze kennen een rijk verleden, met veel verschillende verhalen en achtergronden. De Muren hebben Oren zet zich in voor verbinding tussen bewoners van de stad, van verschillende generaties met verschillende achtergronden.

De Muren hebben Oren biedt basisscholen in Den Haag, Rotterdam en Utrecht een zesweeks ontmoetingsproject, waarin de (migratie)geschiedenis vanaf 1940 tot nu centraal staat. Gedurende een interactief traject waarbij scholen en klassen met verschillende sociaal-economische achtergronden aan elkaar gekoppeld worden, maken leerlingen van groep 7 en 8 kennis met elkaars verhalen en interviewen ze een familielid, na voorbereiding met een echte journalist.

Critical Mass ontwikkelde voor De Muren hebben Oren nieuw, educatief materiaal voor hun interactieve startles, waarbij leerlingen aan de hand van foto’s en afbeeldingen van historische én hedendaagse gebeurtenissen lijnen van het verleden naar het heden trekken, en vice versa.

Ook interesse in nieuw, educatief en interactief materiaal voor basisschoolleerlingen? Stuur ons een berichtje.

Uitgevoerde onderdelen

Critical Mass heeft voor De Muren hebben Oren de volgende onderdelen gerealiseerd:

  • Nieuw, educatief materiaal voor hun educatieve startles over thema’s als oorlog, slavernij, arbeidsmigratie en vluchtelingen.
  • Aan de hand van foto’s en afbeeldingen van historische én hedendaagse gebeurtenissen trekken leerlingen uit groep 7 en 8 lijnen van het verleden naar het heden trekken, en vice versa.
  • Nieuwe, frisse vormgeving van de presentatie en handleiding.

Meer weten

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van De Muren hebben Oren op hun website.

Hoe gaan we te werk?

Wij komen graag bij jou langs voor een verkennend gesprek. Dan onderzoeken we de mogelijkheden en de rol die Critical Mass kan spelen. Met onze ruime ervaring binnen het onderwijs, het faciliteren van gesprekken met jongeren en ons veelvuldige contact met docenten en schoolleiders kunnen we jouw organisatie adviseren op alles dat met het uitzetten van projecten binnen het onderwijs te maken heeft. Zowel voor het voortgezet onderwijs en mbo als voor het primair onderwijs.

Door onze kennis en expertise op het gebied van ervaringsleer, multimediale installaties en interactieve tentoonstellingen kunnen we jouw organisatie adviseren op hoe je jouw boodschap op een creatieve manier vertaalt naar toegankelijke werkvormen en gespreksstarters, om met anderen in gesprek te gaan.

Soortgelijke projecten