Perfecte start gesprek

Tijdens de Week Tegen Pesten 2018 hebben bijna 10.000 leerlingen de VRIEND&VIJAND dilemmagame gespeeld! Dit bleek het perfecte startpunt voor een goed klassengesprek.

Wat zeggen docenten?

Enkele reacties van docenten op deze klassengesprekken: “Leerlingen hebben elkaar beter leren begrijpen.” “Het game- achtige maakt de leerlingen enthousiast. Zij stonden open voor gesprekken naar aanleiding van de game en het filmpje!” En: “Met name de vraag wat is de rol van een leerling die niets doet gaf veel discussie. Het maakte leerlingen bewust dat niets doen ook iets doen is.”

Docenten geven aan dat het spelen van Mikpunt de sfeer in de klas heeft verbetert. Dat beter met elkaar wordt omgegaan, leerlingen elkaar beter hebben leren kennen en meer waardering hebben gekregen voor elkaars verschillen.

Prijswinnaars

Wij zijn erg dankbaar voor al jullie mooie reacties. Uit deze reacties hebben wij drie prijswinnaars getrokken. Zij winnen een  licentie voor een tweede dilemmagame, namelijk: Machteloos.

Wij feliciteren van harte:

#       De Bossche Vakschool
#       Het Technisch College Velsen
#       De Miquel Pourier Academy

Hopelijk gaan nog veel meer leerlingen met elkaar in gesprek door de dilemma’s uit onze games te spelen in de klas. Nieuwsgierig naar meer? Neem contact op met het VRIEND&VIJAND-team op via 030 – 2714956 of roos@criticalmass.nl.