Nieuwe podcast: Angststudio

Presentator Mounir Samuel onderzoekt in tien afleveringen de verschillende aspecten van angst, waarbij hij verbinding legt tussen de angsten in de maatschappij en de persoonlijke angsten van zijn gasten. Luister nu de eerste aflevering!

Van de angst voor de zwarte man tot angst voor klimaatverandering, de angst als kijkcijferkanon tot angstzaaierij voor politiek gewin en al dat wat zijn eigen gasten wakker houdt. Niets blijft onbesproken.

#1 Fatima Elatik (29 mei)

Fatima Elatik is oud-bestuurder en Mounir Samuel spreekt met haar over angst als kijkcijferkanon en stemmentrekker. Hoe kan het dat angst zo goed verkoopt in media en in de politiek? Ook praat Elatik over hoe de haat die zij als oud-politica en mediafiguur over zich heen kreeg haar persoonlijk heeft veranderd.

#2 Who’s Afraid Of Climate Change? (26 jun)

Tijdens een deze speciale uitzending over klimaatverandering komen verschillende gasten aan het woord over de rol van angst in het klimaatdebat, waaronder sociaal wetenschapper Shivant Jhagroe, milieuadviseur Jan Paul van Soest en Anne-Marie Pronk van het Klimaatverbond.

De Angststudio #2 wordt tijdens de debatavond Who’s Afraid Of Climate Change? in TivoliVredenburg Utrecht op woensdag 5 juni j.l. opgenomen voor een live publiek.

#3 Damiaan Danys (31 jul)

Psychiater en filosoof Damiaan Danys schrijft veel over de angst-paradox: hoe kan het dat we veiliger zijn dan ooit, maar toch ook banger lijken dan ooit? In De Angststudio praat Mounir Samuel met hem over het omarmen van de angst en het loslaten van controle.

#4 Tinkebell (28 aug)

Controversieel kunstenaar Tinkebell ging voor haar laatste project naar Fukushima in Japan, daar ontdekte ze dat het niet zozeer de straling is waar we (nu nog) bang voor moeten zijn maar de angst zelf. Mounir Samuel vraagt in deze aflevering stevig door over haar onderzoek en conclusies.

Je luistert de podcast via de volgende channels: Soundcloud, Apple Podcast / Itunes, SpotifyGoogle Podcasts en Anchor.

Ga naar de website voor de laatste updates en de afleveringen. Volg Mounir Samuel op: Instagram en Twitter

De Angstfabriek

De podcastreeks is onderdeel van het nieuwste project van Critical Mass, de Angstfabriek. De Angstfabriek is een spannende, theatrale ervaring waar je onze angstcultuur in duikt, door middel van interactieve en multimediale installaties. Bezoekers komen er mind blown uit en vragen zich hardop af: is dit nou écht of nep?

Bekijk hier de video die de Utrechtse Communicatiekring heeft gemaakt na hun bezoek aan de fabriek: