Met andere ogen

Vanaf 12 november is ons nieuwste project Met andere ogen voor iedereen te bezoeken. Gedurende vijf maanden reist deze interactieve en multimediale VR-installatie langs verschillende OBA-locaties door Amsterdam. Kom langs en doe gratis mee!

Terwijl maatschappelijke debatten verder verharden, wordt het steeds moeilijk om je in de ander te verplaatsen. Dit heeft grote gevolgen voor hoe mensen met elkaar omgaan. Zowel online als offline. Met andere ogen brengt mensen met elkaar in contact, faciliteert ontmoetingen en laat mensen op interactieve manier kennismaken met elkaar en elkaars perspectief.

Middels virtual reality stappen bezoekers in het leven van andere Amsterdammers. Ze verplaatsen zich in de leefwereld van stadsgenoten die ze (nog) niet zo goed kennen, of misschien wel nooit mee in aanraking komen. Deze persoon kan een andere huidskleur of culturele achtergrond hebben, maar ook een andere seksuele voorkeur, leeftijd of religie. Ze luisteren naar hun persoonlijke verhalen en worden geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma’s. Zo maken deelnemers kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven.

Kijk hier voor meer informatie over Met andere ogen, of ga naar de projectwebsite om je aan te melden en gratis mee te doen!