Met andere ogen

Kom langs bij de interactieve en multimediale installatie Met andere ogen. Maak middels Virtual Reality en open gesprekken kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven! De installatie reist momenteel door Amsterdam en is kosteloos te bezoeken, zowel door groepen als individuen.

Met andere ogen is een interactieve en multimediale ervaring over thema’s als vooroordelen, racisme en discriminatie. Middels virtual reality stap je even in het leven van andere Amsterdammers. Je verplaatst je in de leefwereld van stadsgenoten die je (nog) niet zo goed kent, of misschien wel nooit mee in aanraking zult komen. Deze persoon kan een andere huidskleur of culturele achtergrond hebben, maar ook een andere seksuele voorkeur, leeftijd of religie. Je luistert naar hun persoonlijke verhalen en wordt geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma’s.

Deze ervaring vormt de basis voor persoonlijke en open gesprekken waarin deelnemers ervaringen uitwisselen, kennis maken met elkaars perspectieven en gezamenlijk onderzoeken hoe de stad (nog) inclusiever kan worden. Zodat iedereen mee kan doen en iedereen zich er thuis voelt.

De installatie reist nog tot halverwege maart door Amsterdam, waar het in elk stadsdeel een andere OBA-locatie aandoet. We nodigen groepen en individuen van harte uit om langs te komen!

Nieuwsgierig geworden?

Kom langs, het is gratis. Ga naar www.metandereogen.info en navigeer naar de agenda. Daar kun je zien wanneer de installatie waar te bezoeken is en kun je je aanmelden, als groep én als individu.