Sharon Chamman

Projectmedewerker onderwijs

Naar overzicht

Education is the most powerful way to change the world.

Deze quote van Nelson Mandela heeft mij geïnspireerd toen ik aan mijn opleiding Culturele Antropologie begon. De term educatie in deze quote interpreteer ik niet alleen als educatie op school, maar ook als het in gesprek blijven met verschillende mensen over wat er speelt in de maatschappij. Ik vind het belangrijk dat er wordt geluisterd naar wat mensen in een samenleving te zeggen hebben, of ik het daar nou persoonlijk mee eens ben of niet. Alleen zo kom je, volgens mij, tot een inclusieve samenleving.

Wat ik zo goed vind aan Critical Mass is dat de stichting benadrukt dat je moet luisteren naar álle geluiden om je heen, niet alleen de geluiden waar je het mee eens bent. Critical Mass, met name het project Verhaal van een Vluchteling, benadrukt dat het belangrijk is om met mensen in gesprek te gaan om de achterliggende emoties en angsten te achterhalen van soms heftige uitspraken. Alleen zo kan je samen tot een oplossing komen voor polarisatie en spanningen in de samenleving.

Op dit moment werk ik als projectmedewerker onderwijs samen met Anouck, Roos en Kirsten aan de projecten Verhaal van een Vluchteling en VRIEND&VIJANDindeklas.

De favoriete projecten van Sharon