Safya Rashwan

Programmamaker

Naar overzicht

Ik wil het verschil maken door programma's te ontwikkelen die een brug slaan tussen mensen. Waarbij wederzijds begrip,  empathie en inclusie voorop staan.

Komende uit een bi-culturele familie gaf mij een open blik naar de wereld. Ik ben hierdoor nieuwsgierig in de zoektocht van de grotere context van een verhaal. Welke perspectieven kan ik ontdekken? Welke rol speelt onze belevingswereld? En hoe staat dit met elkaar in connectie? Vanuit deze vragen probeer ik mensen met elkaar te verbinden. Mijn academische achtergrond en mijn werk als museumdocent hebben mij geleerd om analytisch te denken en in te kunnen spelen op maatschappelijke vraagstukken.

Bij Critical Mass wil ik het verschil maken door programma’s te ontwikkelen die een brug slaan tussen mensen. Waarbij wederzijds begrip,  empathie en inclusie voorop staan. Ik ben er van overtuigd dat wij door middel van interactieve programma’s een groot publiek kunnen meenemen in bijzondere en soms onbekende verhalen die er in onze samenleving te vertellen zijn.

De favoriete projecten van Safya