Oulfa Rouached

Projectleider Verhaal van een vluchteling

Naar overzicht

It takes a whole village to raise a child, oftewel: it takes the whole world to raise a cosmopolitan.

Dat wens ik iedereen toe, cosmopolitan zijn. In deze tijd vooral een zeer utopische gedachte maar wel een nastrevenswaardige. Mensen uit verschillende culturen die elkaar ontmoeten, van elkaar leren en elkaar waarderen en helpen in plaats van elkaar bestrijden. In mijn werk is dit altijd de rode draad geweest. Mijn bi-culturele achtergrond speelt hier zeker een grote rol in. Ik werk altijd met nieuwsgierige interesse aan projecten die mensen en groepen dichter bij elkaar brengen.

Met Verhaal van een vluchteling zet ik deze tendens door. Ik wil bereiken dat deelnemers een humane kijk op ‘vluchtelingen’ krijgen en daarmee wij-zij-denken wordt tegengegaan. Maar vooral dat docenten, samen met leerlingen, gesprekken over heikele maatschappelijke kwesties durven aangaan. Verhaal van een vluchteling biedt hier verrassende handvatten voor. Van interactieve, hippe werkvormen tot trainingstools van de koude grond; ik zet alles in. Ook mijn talent om interessante trainingen te ontwikkelen, om creatieve vormen te implementeren en om mensen te enthousiasmeren, zet ik graag in voor het mooie scholenproject Verhaal van een vluchteling.

Als Brabantse chick woonachtig in Nijmegen en geboren in het Noord-Afrikaanse Tunesië, is ‘gezellig’ my middle name. Ik hou ervan om te ouwehoeren en ik kan erg melig zijn. Daarnaast vind ik het een genot om interieurs te restylen (en om ervoor te shoppen) en om gezellig te doen met mijn twee kinderen en man, zoals uit onze volle borst zingen en gek dansen.

De favoriete projecten van Oulfa