Luc Lauwers

Programmamanager

Naar overzicht

Maatschappelijke discussies zijn spannend, maar ook waardevol. Ze bepalen hoe wij met elkaar samenleven en hoe we met elkaar omgaan.

Daar wil ik met mijn werk bij Critical Mass op een kritische maar positieve manier aan bijdragen. Door mensen aan het denken te zetten, de positie van ‘de ander’ te laten zien en het geluid van anderen te laten horen. Door mensen, organisaties en partijen met elkaar in gesprek te brengen en daarbij gevoelige thema’s niet uit de weg te gaan, maar deze juist aan te pakken. Want samenleven is niet alleen spannend en ingewikkeld, maar vooral ook interessant, uitdagend en eigenlijk vaak ook gewoon heel leuk.

Waar ik enorm van geniet, is om de waardevolle gesprekken te analyseren die onze werkvormen en projecten teweegbrengen. Je bent een cultureel antropoloog, of niet. Toch is vaak de weg daar naartoe minstens net zo inspirerend: ik haal veel plezier uit de zoektocht om samen met een geweldige groep experts, (ervarings)deskundigen en creatievelingen – variërend van ontwerpers tot filmmakers en tentoonstellingsbouwers – een vraag, dilemma of thema te vertalen naar een originele en verrassende vorm die vragen oproept en ogen opent, waardoor uiteindelijk nieuwe verbindingen (kunnen) worden gemaakt.

De favoriete projecten van Luc