Luc Lauwers

Projectleider

Naar overzicht

Maatschappelijke discussies zijn spannend, maar ook waardevol. Ze bepalen hoe wij met elkaar samenleven en hoe we met elkaar omgaan.

Daar wil ik met mijn werk bij Critical Mass op een kritische maar positieve manier aan bijdragen. Door mensen aan het denken te zetten, de positie van ‘de ander’ te laten zien en het geluid van anderen te laten horen. Door mensen met elkaar in gesprek te brengen en daarbij gevoelige thema’s niet uit de weg te gaan, maar deze juist aan te pakken. Want samenleven is niet alleen spannend en ingewikkeld, maar vooral ook interessant, uitdagend en eigenlijk gewoon leuk.

Waar ik misschien wel het meest van geniet, is om de waardevolle gesprekken te analyseren die onze werkvormen teweegbrengen. Je bent een cultureel antropoloog, of niet. Toch is de weg daar naartoe elke keer minstens net zo inspirerend: ik haal veel plezier uit de zoektocht om samen met een geweldige groep creatievelingen – variĆ«rend van ontwerpers tot filmmakers en tentoonstellingsbouwers – een vraag of thema te vertalen naar een originele en verrassende vorm en deze met veel trots te presenteren aan onze samenwerkingspartners en opdrachtgevers.

De favoriete projecten van Luc