Avital de Rooze

Productiemedewerker Angstfabriek

Naar overzicht

We leven in een wereld waar ontzettend veel om ons heen gebeurt en tegelijkertijd leven we in een wereld waarin wij al die gebeurtenissen op super verschillende manieren met elkaar delen.

We delen om elkaar op de hoogte te houden, om te inspireren, om kennis te verzamelen, om indruk te maken, etcetera… Er zijn tal van redenen en belangen voor ieder verhaal dat verteld wordt.

Mijn roots liggen in de documentairewereld waar het vertellen van verhalen gegoten wordt in een audiovisuele vorm. Verhalen worden hier met een bepaalde insteek gebracht, bijvoorbeeld: als kritische blik op een onderwerp, om een ongemakkelijk gevoel achter te laten bij de kijker, om mensen te laten verwonderen of misschien wel om jou als kijker aan te zetten tot een bepaalde actie.

Ik vind het fascinerend dat mensen de kunde bezitten om verhalen te vertellen, met elkaar te delen en naar elkaar te luisteren. In mijn werk help ik dan ook het liefst aan het creëren van bijzondere verhalen, verhalen die helpen de gelaagde en veelzijdige wereld waarin we leven te ontrafelen. Bij Critical Mass help ik mee aan de productie van De Angstfabriek; een belevenis waar je als bezoeker letterlijk instapt. Om er vervolgens uit te stappen met je eigen bevindingen en daarmee weer jouw eigen verhaal creëert.

De favoriete projecten van Avital