Aisha Roffel

Stagiair bij Project: Met Andere Ogen

Naar overzicht

Gelijke kansen voor iedereen! Ik geloof dat bijna iedereen het daarmee eens is, alleen hoe ziet dat er dan concreet uit? Ik zet me in om deze vraag inzichtelijk te maken. Het liefst door ervaringen te creëren die tot denken zetten: hoe praktiseer ik mijn idealen?

De thema’s die ik het belangrijkst vind komen samen in mijn master ‘Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven’: actief burgerschap, verbinding tussen mensen en gelijke kansen. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij verschillende organisaties die gericht zijn op verbinding tussen mensen en het creëren van gelijke kansen. Ik streef ernaar om mijn idealen om te zetten in ervaringen die spreken tot de verbeelding. Wanneer we lastige onderwerpen op een zintuigelijke manier beleven, inspireert dat op een vernieuwende manier. Critical Mass doet dit op veel mooie thema’s en bereikt verschillende sociale groepen in de samenleving. Daar kan ik heel veel van leren!

Daarom ben ik heel blij dat ik mijn onderzoeksstage mag uitvoeren bij Critical Mass. Ik richt me in mijn onderzoek op duurzame interventies op het gebied van diversiteit en inclusie. Dit onderzoek voer ik uit bij Met andere ogen. De methode om van een prikkelende ervaring tot concrete handvatten te komen spreekt mij erg aan. Wanneer we ons in kunnen leven in een ander zijn we namelijk veel meer bereid om ons in te zetten voor die ander.

De favoriete projecten van Aisha