Sinterklaas cadeau aan Nederland

Op woensdag 4 december, een dag voor pakjesavond, hebben wij een bijzonder Sinterklaascadeau voor Nederland. Er staat er exclusieve podcastaflevering online van De Angststudio met niemand minder dan activist en Kick Out Zwarte Piet-voorman, Jerry Afriyie.

Ons Sinterklaascadeau aan Nederland. EEn Exclusieve podcastopname met Kick Out Zwarte Piet- voorman Jerry Afriyie over de laatste racismegolf in Nederland.

Een speciale Sinterklaas-editie van de Angststudio, zie het als ons Sinterklaascadeau. In deze zesde aflevering van de Angststudio spreekt Mounir Samuel met activist en dichter Jerry Afriyie over de laatste racismegolf in Nederland.

Voor Sinterklaas zou iedereen een spiegel in zijn schoen moeten krijgen, zodat niemand meer weg kan duiken, concluderen Jerry Afriyie en Mounir Samuel. Want hoewel het racismedebat steeds feller wordt, durven mensen nog steeds niet te erkennen waar het echte probleem ligt. We lijken op een transitiepunt te staan, maar “…als de oplossingen zouden worden gezocht in samenwerking met zwarte mensen, dan waren deze zo gevonden. Racisme kun je niet ‘polderen’, dan hou je het in stand. Je kunt het niet knuffelen, je moet ervan af.”

Over Jerry Afriyie

Jerry Afriyie is woordkunstenaar en organisator van de Dag van de Empathie, maar voor het grote publiek vooral bekend als voorman van Kick Out Zwarte Piet. De strijd tegen Zwarte Piet werd voor hem al gauw een campagne met een grote, persoonlijke missie: het streven naar Nederland waarin iedereen als mens wordt gezien en behandeld. Hij spreekt hij over het stilzwijgen van Mark Rutte na de aanval op het KOZP-congres en de pijn die gepaard gaat met de strijd voor verandering. Een eerlijk gesprek over racisme in Nederland, de angst voor verandering en bovenal de angst voor ‘de ander’.

Beluister de podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Overcast of via www.angstfabriek.nl/podcast.