Freelance acteurs gezocht!

Voor ons nieuwste project ‘de Angstfabriek’ zijn wij op zoek naar freelance acteurs/actrices voor de functie van directeur en fabrieksarbeider! Zij zijn samen verantwoordelijk voor de begeleiding en het betrekken van het publiek.

Over het project

Stel dat er één plek is waar al onze angsten worden gemaakt. Een plek waar bedrijven, politici, activisten en lobbyisten de deur platlopen om angstcampagnes op maat te bestellen. En die vervolgens doelgericht inzetten om hun producten, zorgen en ideeën overtuigend aan ons op te dringen. Hoe zou zo’n plek eruitzien? Hoe worden alarmerende krantenkoppen, rampscenario’s en suggestieve nieuwsberichten geproduceerd? Hoe worden ze professioneel getest, uitgerold en geoptimaliseerd? En wie profiteert hiervan?

Met die what if-gedachte werkt Critical Mass aan de ontwikkeling van de Angstfabriek: een theatraal project om de angstcultuur waarin we leven inzichtelijk te maken en aan de kaak te stellen. In april 2019 opent de fabriek haar deuren bij RAUM, op het Berlijnplein in Utrecht. Daarna reist de fabriek door naar Eindhoven en Den Haag.

Over de functie

In de fabriek wordt het publiek begeleid door een drietal personages: één directeur en twee fabrieksmedewerkers. Deze personages zijn samen verantwoordelijk voor de begeleiding van publiek en het reilen en zeilen van de Angstfabriek.

Voor de rol van de directeur zijn we op zoek naar ervaren acteurs/actrices (35-60 jaar) met een goede tekstbeheersing, die comfortabel is in de interactie met publiek en indien nodig kan improviseren. Onze ideale directeur is het boegbeeld van de Angstfabriek en weet het publiek voor zich te winnen door een bevlogen presentatie en spreekstijl.

Voor de rol van de fabrieksmedewerkers is minder spelervaring vereist en is je leeftijd niet belangrijk. Wel is het van belang dat je makkelijk in de omgang bent en je het leuk vindt om op locatie te werken. Je kunt goed improviseren en met je spel ten dienste staan van de ervaring. We vragen om een hands on-mentaliteit en het is een pré als je technisch onderlegd bent.

Voor meer informatie over de functie en over hoe je kunt solliciteren, verwijzen we je door naar de vacaturetekst acteurs. We hopen van je te horen!