Game openbaar te spelen

Vanaf 6 november 2018 is de serious game van ons project Verhaal van een vluchteling openbaar toegankelijk, altijd en overal door iedereen te spelen!

Wie de game speelt, trekt op met één of meer van hen en komt voor ingrijpende dilemma’s te staan. De personages zijn allemaal Syrisch en vertegenwoordigen de enorme religieuze, etnische en culturele diversiteit van Syrië. Ze nemen je mee in hun leven onder de dictatuur, tijdens de revolutie en de oorlog en ze laten je de impact ervan zien.

De game maakt onderdeel uit van het scholenproject Verhaal van een vluchteling. Dat bestaat verder uit een klassenbezoek van een Syrische vluchteling en een docententraining over hoe om te gaan met maatschappelijke gevoelige onderwerpen.

Nacht van de VN

De serious game wordt op 5 november 2018 gelanceerd tijdens de Nacht van de VN. Tijdens dit event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam spelen 100 mensen tegelijkertijd de game en kan er aansluitend in het World Café gesproken worden met de makers van de game en vluchtelingen uit Syrië. De game is vanaf 6 november in de lucht via game.verhaalvaneenvluchteling.nl.