Ga langs bij Kamp Vught

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. In het kader hiervan heeft Critical Mass in opdracht van NM Kamp Vught een nieuwe versie gemaakt van de succesvolle expositie Kind onder vuur.

Kind onder vuur

De Coronacrisis gooit even roet in het eten, maar zodra de musea weer open gaan is in NM Kamp Vught de tentoonstelling Kind onder vuur: oorlog en vrede te bezoeken. In deze interactieve tentoonstelling ontdekken kinderen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is voor iedereen.

De expositie vertelt de verhalen van verschillende kinderen in oorlogssituaties, toen en nu. De 13-jarige Hans werd met zijn familie als gijzelaars opgesloten in Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken. De 12-jarige Helma is vanuit Syrië naar Nederland gevlucht. Hoe dat voor hen was – en hoe het nu met ze gaat – is te ervaren in de tentoonstelling. Met educatieve maar herkenbare video’s, verrassende en actieve spellen en persoonlijke dilemma’s.

Voor wie?

De educatieve wisselexpositie is zowel geschikt voor groepen leerlingen als voor individuele bezoekers (vanaf 10 jaar). Kijk hier voor meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren.