Tegenlicht Meet Up 040

Er is een nieuw fenomeen ontstaan naast ‘Fake News’ – Deep Fake. Met kunstmatige intelligentie is het mogelijk om mensen dingen te laten zeggen die ze nooit hebben gezegd. Deze techniek wordt steeds levensechter, toegankelijker én ontwikkelt zich razendsnel. Praat mee op 1 oktober!

 

Deep fake news

Wetenschappers proberen met algoritmes Deep Fake video’s te ontmaskeren en onschadelijk te maken. Maar de zelflerende algoritmen zorgen ervoor dat de Deep Fake video’s steeds realistischer worden en moeilijker te detecteren zijn. Niet voor niets heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie de Deep Fake technologie aangemerkt als een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Praat mee tijdens de tegenlicht meet up 040

In de Tegenlicht Meet Up 040 Deep Fake News verkennen we deze nieuwe technologie en vooral de vraag wat Deep Fake News betekent voor de vrije pers en democratie. Hoe moeten we nog weten wat waar is en wie de waarheid spreekt als Deep Fake letterlijk iedereen alle uitspraken in de mond kan leggen? Hoe moeten ons hiertoe verhouden? Kom en praat mee in Plug In City op dinsdag 1 oktober! Meld je hier gratis aan.

Programma
19.00 uur – kijken van de VPRO Tegenlicht aflevering
20:00 uur – start debat met publiek en tafelgasten
21.45 uur – einde programma, ruimte om na te praten

Tafelgasten
Hiske Arts, Critical Mass, bedenker van De Angstfabriek
Herman de Regt, wetenschapsfilosoof Tilburg University
Alexander Pleijter, expert online journalistiek en factchecken Universiteit Leiden

Moderator
Ingeborg van den Bold

Deze Tegenlicht Meet Up 040 komt tot stand in samenwerking met de Angstfabriek en de Bibliotheek Eindhoven.