Critical Mass presents: Code MBO!

Samen met studenten en docenten van het mboRijnland en het ROC van Amsterdam ontwerpt Critical Mass gespreksstarters, waarbij verschillende aspecten van samenleven en talentontwikkeling aan bod komen.

Code MBO = Samen bouwen aan onderwijs!

Een school is bij uitstek een plek om te kunnen oefenen met samenleven. Hoe ga je om met verschillende kansen, meningen, achtergronden en ideeën?  En wat heb je nodig om te excelleren, je talenten te ontwikkelen en empowered de wereld in te stappen?

Samen met studenten en docenten van het mboRijnland en het ROC van Amsterdam ontwerpt Critical Mass dit jaar vijf gespreksstarters, waarbij verschillende aspecten van samenleven aan bod komen. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met botsende waarden? Wat heb je nodig om diversiteit te vieren? En met welke maatschappelijke inzichten en kunde stap jij zo zelfverzekerd mogelijk de wereld in?

Ontdekken en onderzoeken

We zijn inmiddels gestart met de verkenning: ontdekken en onderzoeken. Studenten hebben ons aan de hand van zelfgemaakte collages reeds uitleg gegeven over hoe thema’s als ‘talentontwikkeling’, ‘diversiteit’ en ‘multi-perspectiviteit’ spelen in hun leven. In een veertigtal interviews zijn we vervolgens nog verder in de belevingswereld van studenten en docenten in gedoken. Studenten vertelden ons inspirerende verhalen over hoe belangrijk vertrouwen geven en krijgen is, hoe ze hun rol in de samenleving zien en wat hun visie is op het krijgen van gelijke kansen. Tenslotte lieten we studenten en docenten met LEGO hun ideale wereld bouwen.

Code MBO_lego

Eén van de voorbeelden van de ideale LEGO-werelden.

Ontwerpen

Alles dat wij deze periode leren over de belevingswereld van studenten en docenten en wat voor hun belangrijk is, brengen we samen in een analyse. Deze analyse is het startpunt voor het formuleren van de juiste ontwerpvraag voor de gespreksstarters. De inzichten geven ons de juiste richting, ontwerpcriteria (randvoorwaarden voor succes) en de relevante thema’s.

Met de analyse sluiten we bovendien het eerste gedeelte van het project Code MBO af.  Stay tuned voor meer informatie over de volgende stappen in het ontwikkelen van Code MBO.

Meedoen?

Ben jij nieuwsgierig naar meer, of wil je zelf mee doen? Stuur een email naar Anouck!