Casting Call: Met Andere Ogen

Voor het project Met andere ogen, een Virtual Reality-beleving over discriminatie, sociale uitsluiting en racisme, zijn wij op zoek naar professionele acteurs – bij voorkeur woonachtig in de Randstad.

Critical Mass

Critical Mass maakt interactieve tentoonstellingen, films en games die mensen laten nadenken over hoe we met elkaar samenleven en omgaan met conflicten. Critical Mass speelt met moeilijke thema’s die iedereen in de samenleving raken. Zo brengt Critical Mass gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Met Andere Ogen

Met het project Met Andere Ogen kijken deelnemers door middel van Virtual Reality mee over de schouder van iemand die te maken krijgt met racisme, discriminatie of andere situaties van sociale uitsluiting. Zo worden zij geconfronteerd met de twijfels en dilemma’s van de hoofdpersoon alsook de omstanders in dergelijke situaties. De VR-beleving wordt onderbroken door keuzemomenten waarop de deelnemer zelf aan de slag moet: wat zou jij doen? En welke verantwoordelijkheid heb je als omstander?

Casting voor een nieuwe aflevering

Deze casting call heeft betrekking op de nieuwe aflevering van Met Andere Ogen, die wij produceren in juni 2022 met als thema sociale uitsluiting, discriminatie en racisme in de sport. De nieuwe aflevering wordt geschreven door Daniëlla Mercelina en geregisseerd door Gary Blufpand.

Wij zoeken … voor de scene ‘selectie wedstrijd voetbal’

  • 1 acteur (m), speelleeftijd 15-17 jaar – zwart, Oost-Afrikaans uiterlijk/afkomst, sportieve bouw.
  • 1 acteur (m) speelleeftijd 15-17 jaar – wit, West Europees uiterlijk/afkomst, sportieve bouw.

Data: Graag alleen reageren als je beschikbaar bent op:

  • Repetitiedag: zaterdag 18 juni, 10:00 – 15:00
  • Opnamedag: zondag 26 juni, 10:00 – 17:00

Wij bieden…

# Een vergoeding van €275 voor de repetitiedag en €375 voor de opnamedag. Dus een totale vergoeding van €650- (excl BTW en reiskosten), op factuurbasis.

# Een kans om te acteren voor/met/tegen een 360° camera.

# Een tof maakproces met een gezellig en gedreven team.

De procedure

We ontvangen jouw reactie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk woensdag 8 juni. Je kunt jouw CV en videoreel (of een ander filmpje waarin we je kunnen zien acteren) mailen naar aisha@criticalmass.nl geen WeTransfer- of andere downloadlinks ajb). Uiterlijk vrijdag 10 juni laten we je weten of we je gekozen hebben en sturen we direct het script mee.

Wil je meer informatie over Critical Mass of het project ontvangen? Stuur een bericht naar Karin Lachmising, projectleider, email: Karin@criticalmass.nl