Casting Call: project mentale gezondheid

Voor een nieuw project over mentale gezondheid in samenwerking met Museum van de Geest zijn we nog op zoek naar jongeren die hun ervaringen met mentale gezondheid op camera met ons willen delen. Help jij ons mee?

CRITICAL MASS

Critical Mass maakt interactieve tentoonstellingen, films en games die mensen laten nadenken over hoe we met elkaar samenleven en omgaan met conflicten. Critical Mass speelt met moeilijke thema’s die iedereen in de samenleving raken. Zo brengt Critical Mass gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.

LESPAKKET MENTALE GEZONDHEID

Samen met het Museum van de Geest zijn we bezig met het ontwikkelen van een lespakket voor jongeren over mentale gezondheid. Aan de hand van verhalen, opdrachten en kunstwerken uit het museum willen wij jongeren in de klas met elkaar in gesprek laten gaan over zorgen mentale gezondheid,
vooroordelen en open zijn van geest

de videoportretten

Voor het lespakket zijn we nog op zoek naar jongeren die het belangrijk / leuk vinden om hun ervaringen met mentale gezondheid en kwetsbaarheid te delen met anderen op camera. Deze ervaringen zullen worden verwerkt in een aantal korte video’s (videoportretten) die in het lespakket zullen worden gebruikt om mentale gezondheid en kwetsbaarheid met elkaar in de klas te bespreken. Om een idee te krijgen van hoe zo’n videoportret eruit kan zien kun je hier het videoportret van Billie Eilish checken. Als het aan ons ligt hét voorbeeld als het gaat over openheid over het thema mentale gezondheid!

Ontwerp zonder titel – 2022-08-31T165257.521

wij zoeken..

o Ben jij tussen de 15 en 20 jaar?
o Vind jij het belangrijk om met andere jongeren te praten over mentale gezondheid?
o Vind jij het belangrijk vooroordelen over mentale gezondheid bespreekbaar te maken?
o Wil jij voor de camera jouw ervaringen te delen over je mentale gezondheid, struggles en oplossingen?
o Wil jij meewerken aan een lespakket over mentale gezondheid?
o Ben jij voor ongeveer 1 uur en één kwartier beschikbaar op 19 & 20 september voor filmopnames in het Museum van de Geest in Haarlem?

wij bieden..

Om je te bedanken krijg je van ons een vergoeding in de vorm van een bol.com cadeaubon ter waarde van €50,- en een vrijkaart voor het Museum van de Geest.

aanmelden

Lijkt je dit wel wat of wil je meer weten over deze casting call? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Niels, de Projectleider van dit project. Je kunt hem bellen op 06-16179725 of mailen naar niels@criticalmass.nl