Met andere ogen event

Woensdag 20 maart organiseren we een interactief event over jezelf kunnen zijn. Middels VR, spoken word en kunst bieden we bezoekers een ander perspectief op bekende vraagstukken. Met wethouder Groot Wassink zoeken we naar antwoorden voor uitsluiting en racisme.

Terwijl Amsterdam zich opmaakt voor een nieuwe ronde verkiezingen, verhardt het debat over diversiteit en inclusie. Zowel online als offline. Hoe gaan we hiermee om? En wie is hiervoor verantwoordelijk?

interactief event

Woensdag 20 maart organiseren Critical Mass, OBA Amsterdam en Comité 21 maart een interactief event over jezelf kunnen zijn in Amsterdam (GRATIS). Middels Virtual Reality, spoken word en kunst bieden we bezoekers een ander perspectief op bekende vraagstukken. Tijdens de paneldiscussie schuift wethouder Diversiteit Groot Wassink aan, om samen met bezoekers op zoek te gaan naar antwoorden op uitsluiting, racisme en polarisatie.

Sprekers

De avond word geleid door Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions, Controle Alt Delete). Verder schuiven aan:

  • Mitchel Esajas (The Black Archives, New Urban Collective)
  • Dino Suhonić (directeur Stichting Maruf)
  • Jennifer Hopelezz (drag queen, social activist)
  • Beylula Yosef (Afrispectives, youth advisor Gemeente A’dam)
  • Karin Schadee (Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam)
  • Fatima Elatik (politica, consultant)
  • Jessica van der Pluijm (Stichting Stop Straatintimidatie)
  • Rutger Groot Wassink (wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering)

Programma

19.00 uur: Virtual Reality-ervaring Met andere ogen
20.00 uur: Interactief event met panelgesprek;
Spoken word van Otion en Iris Vos;
Artwork jonge Amsterdamse kunstenaars o.l.v. rapper en kunstenaar Gideon ‘Gikkels’ Everduim
21.30 uur: Borrel incl. spoken word van Thomas de Bres

Over Met andere ogen

De avond vormt het slotstuk van het VR-project Met andere ogen, dat de afgelopen vijf maanden in elk stadsdeel bewoners met elkaar in gesprek heeft gebracht over diversiteit, uitsluiting en inclusie. Deze gesprekken leverden mooie en krachtige, maar ook pijnlijke en leerzame ervaringen op. Deze lessen zijn door jonge artiesten vertaald naar een indrukwekkend artwork.

Met andere ogen is een samenwerking tussen Critical Mass, OBA Amsterdam en Stichting Vreedzaam, mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst en vfonds.