Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open middag VRIEND&VIJAND | Noordwijkerhout

24 januari @ 16:00 - 17:30

Wij nodigen jou van harte uit om op woensdag 24 januari 2017 de ‘confrontatiecontainers’ van Expeditie VRIEND&VIJAND te komen ervaren.

Expeditie VRIEND&VIJAND stimuleert de actiebereidheid bij leerlingen, docenten en schoolleiding om sociale veiligheid te vergroten op school.

Expeditie VRIEND&VIJAND is een rondreizende interactieve tentoonstelling. Het confronteert, prikkelt en is net even anders. Vijf zeecontainers zijn omgebouwd tot ‘confrontatiecontainers’, waarin op speelse wijze moeilijke onderwerpen als vooroordelen, pesten, buitensluiting, sociale invloed en conflictescalatie bespreekbaar worden gemaakt. Door games, confrontaties en open gesprekken o.l.v. ervaren trainers worden leerlingen en docenten zich bewust van hun denkbeelden, houding en gedrag, en de consequenties hiervan.

Naast de containers, is VRIEND&VIJAND sinds september 2017 ook als serious game-variant te kiezen.Hierbij worden dezelfde onderwerpen op speelse wijze door de eigen docent of mentor bespreekbaar gemaakt. De games, confrontaties en gesprekken zijn onderdeel van een digitaal educatief spel, waarbij leerlingen op hun eigen device (telefoon, tablet of laptop) het verloop en de inhoud kunnen bepalen: wanneer gaat iets te ver? Wat doe je als iemand buitengesloten wordt? (Hoe) grijp je in bij cyberpesten?

Klik hier voor een sneak peek van VRIEND&VIJAND in de klas!

————-
Wanneer: woensdag 24 januari
Waar: Teylingen College, Langelaan 1, te Noordwijkerhout
Tijd: 16.00 – 17.30 uur
Aanmelden: Dat kan via deze link
————–

Mocht je niet in de gelegenheid zijn, maar wel graag een keer langs willen komen, neem dan contact met ons op voor alternatieven.

VRIEND&VIJAND in de media:
– Artikel in het AD  (12/10/16)
– Item in De Kennis van Nu op NPO2 (05/05/16)
– Filmmateriaal uit containers gebruikt in de Nationale Pest Test op NPO3 (25/9/15)
– Artikel in De Volkskrant (22/9/15)
– Artikel in NRC (31/10/14)

Gegevens

Datum:
24 januari
Tijd:
16:00 - 17:30

Organisator

Critical Mass
Telefoon:
030 - 27 149 56
E-mail:
info@criticalmass.nl
Website:
www.criticalmass.nl

Locatie

Teylingen College
Langelaan 1
Noordwijkerhout, 2211 XT Nederland
+ Google Maps